{ "title": "Pirinç Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/pirinc-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 22:16:48", "author": "Bekata", "article": [ { "article": "
Pirinç pilavı, yemeklerde ana yemeğin yanında sunulan sevilen bir yardımcı yemektir. Hatta bazı yörelerde pilavın içine katılan malzemelerle ana yemek olarak bile tüketilmektedir. İyi bir pilav pişirebilmek için, öncelikle verilen tarife uymak gerekir. Pirinç verilen ölçülerle pişirildiğinde tane tane ve lezzetli bir pilava dönüşür. İyi bir pilav hem pişme suyunun ayarlanmasıyla hem de içine konulan yağın yeterli miktarda olmasıyla belirlenir. İyi pişmiş olan bir pilav, yenilecek yumuşaklığa sahip olmalı, taze pişmiş olmalı ve dişe gelecek sertlikte olmalıdır. Pilav pişmeli ama lapa olmamalıdır. Bekleyen bir pilavı ısıtmak zorunda kalırsanız, bunu karıştırmadan mümkünse buharda ısıtmalısınız. Pişmiş olan pirinçleri karıştırırken kırılmalarına sebep olabilirsiniz. Bu karıştırma işlemini pişirirken de yapmamalısınız. Bu nişastalı olan pirinçlerde, nişastanın açığa çıkıp pirinçlerin birbirine yapışmasına sebep olur. Bu nedenle pilav kolay pişirilen bir yemek olmasına rağmen, istediğimiz gibi olması için, bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir. Bu kuralları dikkate alarak, şimdi birlikte güzel bir pirinç pilavı hazırlayalım.

Pirinç pilavı için gerekli olan malzemeler
Pirinç pilavı nasıl yapılır?

Güzel bir pilav yapmak için pirinçleri önce akan suyun altında yıkamalısınız. Yıkarken hassas davranmalı, pirinçlerin kırılmasını önlemelisiniz. Daha sonra pirinçleri içine biraz tuz koyduğunuz ılık suyun içinde kabartmalısınız. Pirinçleri bu şekilde en az yarım saat tutmalısınız. Daha sonra uygun bir pilav tenceresinin içinde tereyağını eritmelisiniz. Suyun içinde bekleyen pirinçleri süzmeli ve tencerenin içine almalısınız. Burada pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmalısınız. Kavurma işleminden sonra, pirinçlerin içine koyacağınız et suyu mutlaka sıcak olmalıdır. Et suyuyla birlikte pilavın içine tuzu ilave edin. Ateşin altını kısarak, pirinçlerin suyunu çekmesini bekleyin. Pirinçler göz göz olduktan sonra ateşin altını kapatın. Tencerenin üzerine temiz bir bez örterek, pilavın en az on dakika dinlenmesini sağlayın. Daha sonra pilavı sıcak olarak servis edin. Yanında et, tavuk ve sebze yemekleriyle birlikte, pilav güzel bir ikili oluşturacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }