{ "title": "Sade Pilav Tarifi", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/sade-pilav-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 14:05:51", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Sade pilav tarifi; yapmak kolay gibi görünse bile sandıkları kadar kolay değildir. Pilavın ayarını tutturmak, onu istenilen ayarda pişirmek hiç de kolay bir iş değildir. Özellikle de pilav seven yakınlarınız varsa. Özellikle çocukların pilava ne kadar düşkün olduğunu hepimiz biliyoruz. Ana yemeklerde mutlaka pilav olmazsa doymam diyen bir eşiniz de varsa işiniz biraz zor. Pilavları normalde şehriyeli veya sebzeli bazen de tavuklu tercih ederiz. Ama bazı yemeklerin yanında sade pilav şart oluyor. Yanına yapacağınız birçok çeşit yemekle harika sofralar açabilirsiniz. Misafir ağırlarken, özel günlerde ve davetlerin olmazsa olmazıdır pilav. İsterseniz hemen tarife başlayalım. Elinize hemen bir kâğıt kalem alıp tarifi yazmaya başlayın. İşte malzeme listesi.

Sade pilav tarifi için gerekli olan malzemeler
Sade pilav tarifi nasıl yapılır?

Pilavınızı başlamadan önce ellerimizi iyice yıkıyoruz ve başlıyoruz. Şimdi, orta boy büyüklükte bir tava alıp ocağın üzerine koyun ve içine hiç zaman kaybetmeden tereyağını koyun ardından sırayla zeytinyağını da koyup eritin. Sonra iyice pirinçleri yıkayıp ovalayın ki içinde bulunan nişasta tamamen gitsin. Yıkayıp suyunu iyice süzdükten sonra eriyen yağın içerisine koyun ve karıştırın. Sürekli karıştırır vaziyette olun ki pirinçler eşit olarak kavrulsun. Bu sırada tuzunu da koymayı unutmayın yoksa pirinçler kırılma yapabilir. İyice kavurduktan sonra üzerine evde hazırladığınız et ya da tavuk suyunu kaynatıp sıcak bir şekilde dökün. Eğer evde et suyu yoksa tablet kullanarak et ya da tavuk tadını verebilirsiniz. Suyunu ilave ettikten sonra pilavın ağzını kapatın ve pişmeye bırakın bu esnada mümkün olduğunca kapağını açmayın ve karıştırmayın. Pirinçler suyunu tamamen çektikten sonra ocağın altını kapatın ve 5-6 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Bu sırada pilavın ağzını açın ve tavanın üzerine bir havlu kâğıt kapatın. Bu pilavın terini alıp üzerine damlamadan güzel bir şekilde demlenmesini sağlayacaktır. Dinlendikten sonra pilavınızı sıcak olarak servis yapın Hepinize şimdiden afiyet olsun.
" } ] }