{ "title": "Salçalı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/salcali-bulgur-pilavi.jpg", "date": "21.01.2024 05:24:43", "author": "Bilginur", "article": [ { "article": "
Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altında olan bulgurun vücudumuz için sayısız faydası vardır. Sindirimi kolay olduğu için sindirim sistemini yormayan kalorisi düşük ve besleyicilik özelliği pirince göre fazla olan bulguru yemek listemizde her zaman bulundurmalıyız. Şeker hastalığını önleyici, kanserli hücrelerin gelişimini engelleyici bu faydalı bakliyattan hazırlanan yemekleri soframızdan eksik etmemeliyiz. Bulgur pilavı pişirmek pirinç pilavını pişirmekten daha kolaydır. Bulgur pilavının suyunu ayarlamak kolay olduğundan, sizleri üzmeden ortaya leziz bir pilav çıkacaktır. Bulgur pilavı özellikle doğu bölgelerimizde kebapların yanında sunulan bir tariftir. Bulgurun faydaları konusunda bilinçlenme arttıkça, herkesin mutfağına girmiş bir besindir. Bulgurun yemeklerde kullanmak üzere hem ince taneli köftelik denilen çeşidi hem kalın taneli olan pilavlık denilen çeşidi bulunmaktadır. Pilavlarda kullanılan bulgur kalın taneli olandır. Bulgur pilavının çok çeşitli malzemelerle yapılmış tarifleri bulunmaktadır. Sizlere hazırladığımız salçalı bulgur pilavı tarifini beğeneceğinizi düşünüyoruz. Dilerseniz birlikte pilavımızı hazırlamaya başlayalım.
Salçalı bulgur pilavı için gereken malzemeler
Salçalı bulgur pilavı nasıl yapılır?

Pilavımızı hazırlamak için uygun boyda bir pilav tenceresine sıvı yağı ve tereyağını koyarak kızdıralım. Kuru soğanı küçük yemeklik şekilde doğrayarak tencerenin içine atalım. Yeşil biberlerinde çekirdeklerini ayıklayarak doğrayıp kuru soğanların içine ilave edelim. Soğanlar sararana kadar kavurma işlemine devam edelim. Daha sonra domates ve biber salçasını ilave ederek, salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım. Tencerenin içine sıcak et suyunu koyarak kaynatalım. Ayıklanmış ve yıkanmış bulguru tencerenin içine koyarak tuzunu ilave edelim. Şimdi ocağın altını kısıp pilavın suyunu çekmesini bekleyelim. Göz göz olmuş pilavı ocaktan alarak, ağzına kâğıt bir havlu kapatıp 10 dakika kadar demlendirelim. Daha sonra içini ıslattığınız bir kâse yardımıyla servis tabağına koyacağınız salçalı bulgur pilavını maydanozla süsleyerek konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }