{ "title": "Salçalı Pilav", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/salcali-pilav.jpg", "date": "19.01.2024 01:33:49", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Salçalı pilav: köy yemeklerinin meşhur pilav çeşididir. Tarihi çok eskilere dayanan bir pilavdır. Geçmişten günümüze kadar hala sevilerek ve beğenilerek yenen bir yemektir. Klasikleşmesine rağmen hala mutfaklarda sıkça yapılan ve lezzetine doyamadığımız bir pilav çeşidi olan salçalı pilav sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Salçalı pilav yemek kültürümüzde bulunan en köklü yemekler arasında yer almaktadır. Misafir alımlarında, arkadaş toplantılarında, yemek davetlerinde ana yemeği tamamlamak adına sofralardan eksik edilmeyen pilav çeşitleri arasında yer almaktadır. Yapımı oldukça kolay olan salçalı pilav, kısa sürede sofralarda yer alan, fazla emek istemeyen, emeksiz olmasına rağmen lezzetinden bir şey kaybetmeyen bir yemektir. Yaz, kış her mevsim günlük öğünlerde sıkça yediğimiz salçalı pilav besin değeri yüksek ve sağlığa faydalı bir yemektir. Sizde ana yemek yanına bir pilav türü arıyorsanız salçalı pilav tercih etmenizi öneririz.

Salçalı pilav için gerekli malzemeler
Salçalı pilav nasıl yapılır?

Salçalı pilav yapmak için öncelikle soğanları küçük ve ince bir şekilde doğrayın. Pilavlık tencerenizi alın ve ocağın altını açın. İçine tereyağı ve zeytinyağını ekleyin. Doğranmış soğanı yağların içine ilave edin ve kavurmaya başlayın. Bu arada yeşil biberleri de ince doğrayın ve soğanın içine ilave edin. Beraber soğan pembeleşene kadar ara ara karıştırarak kavurun. Soğan ve biber kavrulduktan sonra biber salçasını ve domates salçasını soğan içine ekleyin 1-2 dakika salçada kavrulduktan sonra domatesleri karışım içine rendeleyin. Kısık ateşte biraz karışımı pişirin. Sonrasında pilavın suyunu ekleyin ve kaynamasını bekleyin. Pilav suyu kaynayınca iri pilavlık bulguru kaynayan su içeriğsiğne ilave edin. Son olarak tuzunu da ekleyerek 1-2 kez karıştırın. Artık tencerenin kapağını kapatarak ocağın ateşini kısık bir dereceye getirebilirsiniz. Bulgur suyunu çekene kadar pilavı karıştırmayın. Pilav suyunu çekerek pişince ocağın altını kapatarak pilavı dinlenmeye bırakın. Belli bir süre dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Salçalı pilav hazır. Herkese afiyet olsun.
" } ] }