{ "title": "Sebzeli Pilav", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/sebzeli-pilav.jpg", "date": "20.01.2024 09:55:38", "author": "Elizan", "article": [ { "article": "
Sebzeli pilav, son derece hafif, kalorisi düşük ve lezzetli bir pilav türüdür. Pilavı yaparken içine koyacağınız sebzeleri damak tadınıza göre zenginleştirebilirsiniz. Önemli olan sebzelerin pirincin pişme süresine uygun olarak hazırlanmasıdır. Kaliteli bir pirinç seçmeli ve ölçülere uymalısınız. Böylece hazırladığınız pilavın kıvamı ve lezzeti mükemmel olacaktır. Pilavınızı uygun yemeklerle sunmanız, pilavınızı sunuş şekliniz beğenilmesine katkı sağlayacaktır. Pilavı pişirirken fazla karıştırmamaya dikkat edin. Sadece ocağın altını kapatırken, hafifçe havalandırmanız yeterlidir. Pirinçlerin ezilmemesi gerekir. Tane tane görünümlü bir pilav için bunlara önem veriniz. Pilav için verdiğimiz ölçülere uymaya çalışın. Pilav son derece kolay bir şekilde pişirmesine rağmen, ölçüleri uygun olmadığı takdirde emekleriniz boşa çıkacaktır. Lapa ya da sert pişmiş bir pilav ortaya çıkacaktır. Lezzetli ve kıvamında bir pilav için kaliteli bir pirinç ve ölçülere uymak yeterlidir. Şimdi sizler için hazırladığımız sebzeli pilavı, birlikte pişirmeye başlayalım.

Sebzeli pilav için gerekli olan malzemeler
Sebzeli pilav nasıl yapılır?

Öncelikle pirinçleri akan suyun altında nişastasının gitmesi için iyice yıkamalısınız. Bu esnada pirinçleri kırılmaması için, hırpalamamaya çalışın. Pirinç nişastalı olduğundan, birbirine yapışabilir ve kolay kırılabilir. Bu yüzden iyi yıkamalı ve fazla ezmemelisiniz. Daha sonra pirinçleri tuzlu ve ılık suyun içinde kabartın. Havucu küp şeklinde doğrayın. Tencerede az suyun içinde doğradığınız havuçları ve dondurulmuş bezelyeleri hafif yumuşayana kadar pişirin. Uygun bir pilav tenceresinde tereyağını eritin. Pirinçlerin suyunu süzerek, tencereye koyun. Pirinçlerin rengi mat beyaz olana kadar, tahta kaşıkla tek yöne doğru karıştırarak kavurun. Ardından içine pişirdiğiniz havuçları, bezelyeleri ve mısır konservesini ilave edin. Et suyunu, tuzu ve karabiberi ilave edin. Et suyunun kaynar olması gerekiyor. Ocağın altını kısarak, pirincin suyunu çekmesini bekleyin. Daha sonra tencerenin ağzına temiz bir bez kapatarak pilavı on dakika kadar dinlendirin. Ardından uygun bir ana yemekle birlikte servis tabağında konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }