{ "title": "Şehriye Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/sehriye-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 00:16:37", "author": "Oral", "article": [ { "article": "
Şehriye pilavı, arpa şehriye ve tel şehriye kullanılarak hazırlanan pilav türüdür. Şehriyeyi bazen pilavın içinde pirinçle birlikte kullansak ta, tek başına yapılan pilavını da severek yiyeceksiniz. Hele kavrularak yapıldığında, pilava verdiği aroma daha güzel olmaktadır. Makarnanın malzemesinden yapıldığından, bu pilavı yaparken kullanacağınız su miktarı bir ölçü arpa şehriye için, iki ölçü su ya da et suyu olmalıdır. Bunu kullanırsanız, pilavınız tam kıvamında olacaktır. Bu pilavı yaparken iri boyda arpa şehriye tercih etmenizi tavsiye ederiz. Çok farklı malzemelerle pilavınızı hazırlayabilirsiniz. İçine domates, peynir, tavuk gibi malzemeler koyabileceğiniz gibi, sade bir şehriye pilavı da pişirebilirsiniz. Sizlere tavuk ve domatesle hazırlanmış bir tarif hazırladık. Şimdi birlikte pilavımızı pişirelim.

Arpa şehriye pilavı için gerekli olan malzemeler
Şehriye pilavı nasıl yapılır?

Pilavı hazırlamak için, önce tavuk göğsünü haşlayalım. Haşlama suyuna biraz tuz atalım. Böyle daha lezzetli haşlanacaktır. Daha sonra süzgece koyarak suyunu süzdürelim. Daha sonra küçük küpler şeklinde doğrayalım. Yemeklerinizin içinde kullandığınız malzemelerin hepsinin yakın boylarda doğranmasına dikkat ederseniz, yemeklerin görünümü ve lezzeti daha güzel olur. Bunu her türlü yemekte dikkate almanızı öneririz. Daha sonra pilav tenceresinde tereyağını eritelim. İçine arpa şehriyeleri atalım. Şehriyelerin renkleri biraz kahverengine dönene kadar kavuralım. Sonra rendelenmiş domatesleri içine atalım. Kavurmaya devam ederken karabiberi, tuzu ve kırmızı pul biberi ilave edelim. Domatesler suyunu çekince malzemelere sıcak suyu ilave edelim. Ocağın altını kısarak, pilavın suyunu çekmesini bekleyelim. Suyunu çeken pilavın demlenmesi için ağzına temiz bir bez örterek bekletelim. Böylece tane tane olmuş bir şehriye pilavı hazırlamış olacaksınız. Şimdi şehriye pilavını sıcak olarak konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }