{ "title": "Şehriyeli Pirinç Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/sehriyeli-pirinc-pilavi.jpg", "date": "20.01.2024 00:04:42", "author": "Basir", "article": [ { "article": "
Şehriyeli pirinç pilavı, pilavı sade yemekten hoşlanmayanlar, içine şehriye ilave edilmiş olan pilavı beğenecektir. Şehriyeler kavrularak konduğundan pilava farklı bir aroma vermektedir. Bazıları pilavı sadece bu şekilde yemektedir. Şehriye pirinçle birlikte iyi bir ikilidir. Hem pilavın beyaz görüntüsü renkleniyor hem de lezzeti artıyor. Pilavın içinde genellikle arpa şehriye tercih edilse de bazen tel şehriye de kullanılmaktadır. Siz kendi isteğinize göre uygun bulduğunuz şehriyeyi kullanabilirsiniz. Bu pilavı et ve tavuk yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz. Lezzeti yerinde, tane tane olmuş bir pilav hazırlamak için öncelikle pilavda iyi sonuç verecek bir pirinç kullanmalısınız. Bunun için en iyi pirinç baldo olandır. Suyu çekme özelliği, lezzeti pilav hazırlamaya uygundur. Bir de kullandığınız pirinçlerin farklı su çekme özelliği olabilir. Bu yüzden her zaman kullandığınız markanın alınması önemlidir. Pirinci yıkarken dikkatli olmanız gerekir. Nişastalı bir besin olduğundan, kolayca kırılabilir. Bu nedenle pirinci akan suyun altında, fazla karıştırmadan yıkamalısınız. Pişirmeden önce pirinci mutlaka ılık tuzlu suyla kabartmalısınız. Eğer kavurma yöntemiyle pilav pişirecekseniz, pirincin suyunu süzmeli ve karıştırırken kaşıkla tek yöne doğru karıştırmalısınız. Bu gibi kurallara uyduğunuz sürece, pilavınız mükemmel olacaktır. Şimdi sizler için hazırladığımız tarifi pişirmeye başlayalım.

Şehriyeli pirinç pilavı için gerekli olan malzemeler
Şehriyeli pirinç pilavı nasıl yapılır?

Önce pirinçleri yıkayarak, ılık suyun içine koyalım. Suyun içine biraz tuz atalım. Pirinçler bu şekilde kabarması için en az yarım saat beklesin. Daha sonra pilavı pişireceğiniz tencerenin içine sızma zeytinyağını ve tereyağını koyarak kızdırın. İçine arpa şehriyeleri atarak kavurmaya başlayın. Şehriyelerin rengi kahverengine döndükten sonra, pirinçleri sudan süzerek içine atın. Şimdi şehriyeleri pirinçlerle birlikte kavurmaya devam edin. Pirinçler şeffaf bir hale gelene kadar, kavurma işlemine devam edin. Daha sonra sıcak et suyunu ilave edin. Pilavın içine tuzunu bu aşamada koyabilirsiniz. Ocağın altını kısarak, pirinçlerin suyunu çekmesini sağlayın. Pilavınız göz göz olduğunda ocağın altını kapatabilirsiniz. Tencerenin üstüne temiz bir bez ya da kâğıt havlu koyarak, pilavın demlenmesini bekleyin. Ardından sıcak olarak servis tabağına alabilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }