{ "title": "Siyah Pirinç Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/siyah-pirinc-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 03:49:29", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Siyah pirinç pilavı; şimdiye kadar benim hiç duymadığım ve duyduğumda ise çok şaşırdığım bir besin kaynağıdır. Eminim bu lezzetten haberi olmayan daha birçok insan vardır. Şimdiye kadar alışkanlık ettiğimiz beyaz pirinçle yapılan yemekler, tatlı ve pilavları sevmeyen yoktur herhalde. Bu pirinç ise beyaz pirinçten doku olarak çok farklıdır. Ama lezzet, tat ve besleyicilik bakımından beyaz pirinçten çok daha besleyici ve faydalıdır. Uzmanlar tarafından aslında önerilen bir lezzettir. Çünkü işlenmemiş ve doğaldır. Siyah pirinç bu kadar yönetilmesine rağmen çok fazla tüketilmemekte. Bunun sebebi olarak alışkanlık diyebiliriz. Bu siyah pirinç normal beyaz pirince gire çok daha su çekiyor. Bu sebeple normalde 1 su bardağı pirince 1,5 su bardağı su koyarız ama siyah pirince 1 su bardağı pirince 3 su bardağı su giriyor ve birazda geç pişiyor. Ben bu lezzete aroma yakıştırdığım için pişirdikten sonra biraz ince ince doğranmış taze yeşil soğan ve biraz limon kabuğu rendesi koyuyorum sizler tabi ki bunları katmayabilirsiniz. Evet bu siyah görünümlü vitamin ve mineral deposu olarak bilinen yemeği yapmaya başlayalım. Eminim görseli herkesin dikkatini çekecektir. İşte malzemeler.

Siyah pirinç pilavı için gerekli malzemeler
Siyah pirinç pilavı tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir kâsenin içine pirinçleri koyup üzerine suyu kaynatın ve dökün bir tutam tuz atmayı unutmayın, bu şekilde yaklaşık olarak 1 saat dinlemesini bekleyin. Pirinçler dinlendikten sonra bir süzgeç yardımıyla biraz daha yıkayıp iyice süzün. Başka bir taraftan pilavı yapacağınız tavayı alip ocağın üzerine koyun ve içine tereyağını koyun ve eritin. Pirinçleri üzerine dökün ve birkaç dakika kadar orta ateşte kavurun. Kavrulduktan sonra içine kaynamış suyu ve bulyon tableti koyup eriyene kadar karıştırın. Kaynayan pilavın kapağını kapatın ve orta ateşte biraz piştikten sonra ocağın altını kısın ve kısık ateşte ağır ağır yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar pişirin. Arada kapağını açarak kontrol edebilirsiniz. Suyunu tamamen çektikten sonra ocağın altını kapatın ve yemeğin üzerine bir havlu kâğıt kapatın ve dinlenmeye bırakın. Unutmayın her türlü yemeğin bir dinlenme payı vardır. Siyah pirinç pilavı dinlendikten sonra sıcak olarak servis yapın. Hepinize şimdiden afiyet olsun.
" } ] }