{ "title": "Sulu Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/sulu-bulgur-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 23:34:55", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuldu desek yalan olmaz. Bazen konu komşu bir araya geldiğimizde o zamanları ve o yemekleri hatırlar geçmiş günleri yad ederiz. Hele ateşte pişen sulu bulgur pilavının tadını ne verebilir. O zamanların tadını ve yemeğini şimdi bulmak çok zor. Allat'tan annelerimiz ve diğer büyüklerimiz var onlar arada sırada yaparsa bizlerde nasipleniyoruz. Bazen de istiyoruz. Bulgur un faydalarını şüphesiz hepimiz biliriz saymakla bitmez faydaları vardır. Bol bol yapıp özellikle çocuklara yedirmelisiniz. Yanına da bir köy ekmeği olan yufka çok yakışacaktır. Bulgur gelişimleri için çok önemli bir besin kaynağıdır. Dilerseniz hemen bu güzel köy yemeği olan sulu bulgur pilavı nı yapmaya başlayalım.

Sulu bulgur pilavı için gerekli malzemeler
Sulu bulgur pilavı nasıl yapılır?

Sulu bulgur pilavını yaparken imkânınız varsa bir ateş yakıp ateş üzerinde pişirin ve köy ekmeğiyle servis edip beraber bir ayranla tüketin. O eski zamanlardaki büyüyü bulabilmek için bir yer sofrası kurup üzerine mutlu eski günleri hatırlamak vazgeçilmez olacaktır. Gelelim pilava, orta boy bir tava alıp içine tereyağı ve sıvı yağı koyup üzerine bulguları ekleyip güzelce kavurun. Yakmamaya dikkat edin. Ondan sonra domates salçası ve biber salçasını koyun ve kavurun. Kavrulduktan sonra içine tuzu ve sıcak et suyunu da ilave edip pişirin. Biraz sulu bir kıvam alınca indirin ve sıcak sıcak servis yapın. Hepinize şimdiden afiyet olsun.
" } ] }