{ "title": "Tavuklu Nohutlu Pilav", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/tavuklu-nohut-pilavi.jpg", "date": "21.01.2024 15:03:40", "author": "Uz", "article": [ { "article": "
Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına tüketilebilir. Özellikle düğünlerde, özel gecelerde yapılan pilavlar arasında yer alır. Hazırda haşlanmış nohudu bulunan kişiler bu pilavı pratik bir şekilde pişirebilirler. Besleyici özelliği ve doyuruculuğuyla bu pilavı beğeneceğinizi düşünüyoruz. İçinde tavuk bulunduğundan, pilavda kullanacağınız suyu tavuk suyu kullanmanızda fayda vardır. Bu hazırladığınız pilavın lezzetini etkileyecek bir unsurdur. Ayrıca pilavın içine tereyağını mutlaka sıvı yağla karıştırarak koyun. Bu pilavın daha hafif ve lezzetli olmasını sağlayacaktır. Etli ve tavuklu pişireceğiniz pilavlarda yağı bu şekilde kullanın. Biz pilavı hazırlarken tavuk göğsü kullandık. Siz arzu ederseniz tavuk budu kullanabilirsiniz. Dilerseniz birlikte pilavı hazırlamaya başlayalım.

Tavuklu nohutlu pilav için gerekli olan malzemeler
Tavuklu nohutlu pilav nasıl yapılır?

Pilavı hazırlamak için önce pirinçleri yıkayalım. İçine biraz tuz ilave ettiğimiz ılık suyun içinde kabarması için en az yarım saat bekletelim. Diğer taraftan tavuk göğsünü haşlanması için ocağa koyalım. Tavuğun haşlama suyunun içine biraz tuz atalım. Aklınızda bulunsun, tavuk haşlarken suya biraz tuz atarsanız tavuk eti daha lezzetli oluyor. Bunu et haşlarken uygulamayın. Tuz etin sertleşmesine sebep olur. Haşlanmış olan tavuk göğsünü bir süzgece alarak soğumasını bekleyelim. Daha sonra tavuğu küçük parçalara ayıralım. Pilav tenceresinin içine sızma zeytinyağını ve tereyağını koyalım. İçine suyunu süzdürdüğümüz pirinçleri ilave edelim. Tahta bir kaşıkla pirinçleri kırmamak için, tek yönde karıştırarak pirinçleri kavuralım. Pirinçler mat bir renge gelene kadar kavurmaya devam edelim. Daha sonra sıcak tavuk suyunu ilave edelim. İçine küçük parçalanmış tavuk etlerini, haşlanmış nohutları, tuzu ve karabiber koyalım. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirelim. Ardından pilav tenceresinin ağzına kâğıt bir havlu kapatarak, pilavın on dakika kadar demlenmesini sağlayalım. Tavuklu nohutlu pilav artık servis edilmeye hazır. Sıcak olarak yanında yoğurtla birlikte konuklarımıza ikram edebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }