{ "title": "Tavuklu Pilav Çeşitleri", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/tavuklu-pilav-cesitleri.jpg", "date": "19.01.2024 06:39:35", "author": "necati yaman", "article": [ { "article": "Tavuklu Pilav Çeşitleri: için bence bir aşçının hayalleri ile doğru orantılı olduğuna inanıyorum. Çünkü hazırlanabilecek her türlü pilava tavuk eklenebilir ve tavuk pilava daima çok yakışır. Mesela taze fasulyeli pirinç pilavı yaptığınızı düşünün, buna tavukta eklediğiniz zaman taze fasulyeli tavuklu pilav yapmış olursunuz. Çeşitli sebzeler katılarak birçok sebzeli pilav çeşidi hazırlanır. Havuçlu, bezelyeli, mantarlı, portakallı, yeşil mercimekli, patlıcanlı şu an aklıma gelen sadece birkaç tanesi bunların hepsine tavuk eklenebilir. Liste ne kadar çoğaltılırsa tavuklu pilav çeşitleri de o kadar çoğaltılmış olur. En çok bilinen tavuklu pilav çeşitlerini başlıklar halinde yazalım.
Bulgurlu ya da pirinçli salçalı ya da salçasız, nohutlu ya da nohutsuz ya da pilav üstü kızarmış tavuk. Nasıl yapılırsa yapılsın Tavuklu pilav gerçekten de Türk ve Arap mutfağının baş tacıdır. Masal filmlerinde sofrayı her zaman kızarmış tavuklu pilav süsler, filmin karakterleri büyük bir iştahla sofrayı adeta silip süpürürler. Peki insanların tavuklu pilavları bu kadar çok sevmelerinin sebebi ne olabilir? Bunun için her damak tadına uygun çok çeşitli olmasıdır denilebilir. Şimdi aklıma gelen bulgurlu tavuklu pilav çeşidin tarifini yapalım.

Bulgurlu Tavuklu Pilav İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Göğüs etini küp-küp doğradıktan sonra yapışmaz tavada suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Sıvı yağ ince ince doğranmış biberler ve soğan eklenir, soğan pembeleşince salçası katılıp kavrulur, suyu eklenir kaynadıktan sonra bulgur ve tuz eklenir. Suyunu çektikten sonra ocağın altı kapatılır. Servis esnasında kimyon ve karabiber servis tabağına serpiştirilir.

Aynı yemeği salça ve soğan ve biber katılmadan pişirilirse Bulgurlu sade tavuklu pilav olur farklı bir tat ortaya çıkar. İsteğe bağlı olarak haşlanmış nohut eklenebilir, çünkü nohut hem bulgurla yapılan çeşitlere çok yakışır hem de pirinçle yapılan çeşitlere. Herkese Afiyet olsun.
" } ] }