{ "title": "Temcit Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/temcit-pilavi(2).jpg", "date": "19.01.2024 18:49:05", "author": "Aytuğ", "article": [ { "article": "
Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler bu pilavın kadınlar tarafından sahur yemeği öncesinde pişirildiğini kaynaklara dayanarak açıklamışlardır. Malum taze pişirilen pilavı yemek makbuldür. Pilavın lezzetini bu şekilde daha iyi alabilirsiniz. Ramazan boyunca gece pilavı taze olarak hazırlayan bayanların, ramazanın bitişiyle birlikte ödüllendirilmesi adet haline gelmiş. Her sahurda pilavın taze ve lezzetli hazırlanması geçmişte bile rağbet gören bir marifet olarak kabul edilirmiş. Pilavın çabuk hazırlanması ve lezzetli olması için et bulyon kullandık. Arzu ederseniz et ya da tavuk suyu kullanabilirsiniz. Pirinci kabarttığınız takdirde verdiğimiz su ölçüsü tam gelecektir. Vaktiniz varsa pirinci erken saatte soğuk suyla bile kabartabilirsiniz. Bizde sizlere güzel bir temcit pilavı tarifi hazırladık. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz tarifi birlikte pişirmeye başlayalım.

Temcit pilavı için gerekli olan malzemeler
Temcit pilavı nasıl yapılır?

Pilavı hazırlamak için pirinçleri iyice yıkayın. Üzerindeki nişastalar temizlensin. Daha sonra ılık ve tuzlu suda yarım saat kadar kabarması için bekletelim. Pilav tenceresinde tereyağını eritelim. Arpa şehriyeleri içine atarak kavuralım. Şehriyelerin rengi kahverengiye dönene kadar kavuralım. Pirinçleri süzerek tencereye atalım. Pirinçleri renkleri matlaşana kadar kavuralım. İçine sıcak suyunu ilave edelim. Pilavın tuzunu ve karabiberini koyduktan sonra ateşin altını kısalım. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim. Tencerenin ağzına kâğıt bir havlu koyarak pilavı on dakika dinlendirelim. Daha sonra ana yemekle birlikte konuklarımıza servis edelim. Pilavın yanında yoğurt veya cacık ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }