{ "title": "Tereyağlı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/tereyagli-bulgur-pilavi.jpg", "date": "21.01.2024 07:11:51", "author": "Durukan Yaman", "article": [ { "article": "
Tereyağlı bulgur pilavı, Tereyağlı bulgur pilavı yapılışı çok zahmetli olmayan Türk mutfağının lezzetli yemekleri içerisinde yer alır. Sofralarda sık sık karşılaşılan yemek türlerindendir. Tereyağlı bulgur pilavı eskiden günümüze taşınan lezzetlerin başında gelir. Tereyağlı bulgur pilavı yapılışı ve malzemeleri aşağıdaki gibidir.

Tereyağlı bulgur pilavı malzemeleri
Tereyağlı bulgur pilavı nasıl yapılır?

Yemek tenceresine bir yemek kaşığı tereyağı koyun ve eriyene kadar bekleyin. Tereyağının yanmaması için yarım yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin. Daha sonra ince ince doğranmış orta boy soğanı da tencerenin içine ekleyin. Soğanın rengi pembemsi bir hal alana kadar kavurun. Ardından yarım su bardağı kadar bulguru yıkayıp tencerenin içerisine bırakınız. İki dakika kadar kavurunuz. Üzerine bir su bardağı kadar sıcak su, bir adet kesme küp şeker ve biraz da tuz ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı vaziyette orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlar başlamaz altını kısıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Eğer tüm suyu çekmesine rağmen istediğiniz yumuşaklığa gelmediyse çok az bir miktar daha su katabilirsiniz. İstediğiniz kıvama gelmişse yani iyi pişmişse ocağın altını kapatıp tencereyi ocaktan alın. Tencerenin etrafını geniş bir bez yardımıyla sarıp demlenmeye bırakın. On beş dakika gibi bir süre bekledikten sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }