{ "title": "Tereyağlı Pilav", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/tereyagli-pilav.jpg", "date": "19.01.2024 11:07:09", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Tereyağlı Pilav, herkes tarafından oldukça sevilen ve sıklıkla tüketilen bir yemektir. Farklı yağ kullanılarak birbirinden farklı şekillerde pilavlar yapılabilir. Örneğin sıvı yağ, zeytinyağı ya da margarin kullanılabilir. Fakat tereyağlı pilav aralarında en lezzetli olanıdır. Lezzetinin yanı sıra pilavın kokusu da çok güzeldir. Tereyağlı pilav son derece kolay bir şekilde yapılabilen bir yemek türüdür. Ayrıca pilavın da kendi içinde çeşitleri vardır. Bunlar bulgur pilavı, pirinç pilavı, meyhane pilavı, soslu pilav, sebzeli pilav, şehriyeli veya erişteli pilav olarak örneklendirilebilir. Biz bu tarifimizde pirinç pilavını yapacağız. Pilav yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası vardır. Bunlara dikkat edildiği sürece oldukça lezzetli pilavlar elde edilir. Pirinç ve su ayarı mutlaka iyi ayarlanmalıdır. Eğer pirinçler önce ıslatılacak ve daha sonra pilav yapılacaksa su oranı pirinç ve şehriye ölçüsü kadar olmalıdır. Aksi taktirde pilav lapa ya da kıtır olacaktır. Ayrıca pirinçlerin mutlaka önceden ıslatılması gerekir. Özellikle birkaç saat önceden su içerisinde ıslatılan pirinçler ile daha yumuşak ve daha lezzetli pilavlar yapılır. Pilav her türlü yemeğin yanında tercih edilebilir. Her yemeğe uyumu tartışılmazdır. İster et, sebze, tavuk yemekleri olsun ister ızgara ya da fırın yemekleri olsun fark etmez pilav her şekilde kullanılabilir.