{ "title": "Yeşil Mercimek Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/yesil-mercimek-pilavi(1).jpg", "date": "22.01.2024 00:03:07", "author": "Gülfem Nil", "article": [ { "article": "
Yeşil mercimek pilavı, bulgur ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Bulgur ve yeşil mercimek doyurucu ve besleyici özellikleri bulunan bakliyatlardır. İkisinin bir arada olduğu bu pilav tarifini özelliklere kış aylarında sıkça pişirmenizi tavsiye ederiz. Pilav gayet kolay ve pratik şekilde hazırlanıyor. Sadece yeşil mercimekleri fazla haşlamamanız gerekiyor. Yoksa pilavın içinde dağılıyor. Bunun dışında vereceğimiz ölçülere uyarsanız, lezzetli bir pilav hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz beraber yeşil mercimek pilavını hazırlamaya başlayalım.

Yeşil mercimek pilavı için gerekli olan malzemeler
Yeşil mercimek pilavı nasıl yapılır?

Önce yeşil mercimekleri yıkayın. Tencerenin içine koyduğunuz yeşil mercimeklerin 3-4 parmak üzerine çıkacak kadar su ilave ederek haşlayın. Pilavda kullanacağınız için mercimekleri çok haşlamanız gerekmiyor. Bulgurla birlikte tekrar pişeceğinden, yeşil mercimeklerin dağılmaması gerekiyor. Pilav tenceresine sızma zeytinyağını koyarak kızdırın. İçinde kuru soğanları yemeklik doğrayarak kavurun. Yeşil biberleri ve kurutulmuş domatesleri ince kıyarak, tencereye ilave edin. Bunları da kısa süre kavurduktan sonra domates salçasını ilave edin. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Bulguru tencereye koyarak, diğer malzemelerle birlikte kavurun. En son haşladığınız yeşil mercimekleri, sıcak et suyunu ilave edin. Pilavın tuzunu ve karabiberini koyduktan sonra, ateşin altını kısın. Pilavınız suyunu çekene kadar pişirin. En son ocağın altını kapatın ve pilavı biraz karıştırarak havalandırın. Ağzına temiz bir bez örterek demlenmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Yeşil mercimekli pilavın yanında ayran ve turşu servisi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }