{ "title": "Yufkalı Perde Pilavı", "image": "https://www.pilavtarifleri.gen.tr/images/yufkali-perde-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 05:21:26", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Yufkalı perde pilavı, Herkesin bildiği gibi perde pilavı özel günlerde özel misafirlere sunulan masaları süsleyen ve damaklarda tat bırakan çok güzel bir lezzettir. Bu tarife pilav demek eksik olur neredeyse ana yemek tadında ve ana yemek içeriğine sahiptir. Normal şartlarda perde pilavı hamuru evde hazırlanarak açılarak yapılan bir tariftir. Ancak bu pilavı sizler için daha kolay ve pratik bir hale getirdik şimdi sizlerle hazır yufkadan yufkalı perde pilavı yapacağız. Bu lezzetli tarifi zamanı dar olan ev hanımları ve çalışan hanımları işlerini daha kolaylaştıracaktır. Akşam yemeklerinde sevdiklerinizi ve misafirlerinizi gönül rahatlığıyla sunacağınız yufkalı perde pilavı yapım aşamasına birlikte geçelim. Yufkalı perde pilavı denemeniz dileğiyle şimdiden kolay gelsin.

Yufkalı perde pilavı için gereken malzemeler
Yufkalı perde pilavı nasıl yapılır?

Öncelikle pirinçleri ayıklayıp güzelce yıkadıktan sonra, geniş cam bir kâse içerisine pirinçleri koyun. Üzerine bir tatlı kaşığı tuz ve pirinçlerin üzerine geçecek kadar kaynamış su ilave edin. Bu karışımı yaklaşık 2-3 saat dinlenmeye bırakın. Dinlendikten sonra bir süzgeç yardımıyla suyunu süzdükten sonra tekrar yıkayıp süzülmeye bırakın.

Tavuk göğsünü bir tencere içerisine koyun. Üzerine sıcak su ve tuz attıktan sonra ocağa alıp, tavuk göğsü tamamen pişinceye kadar orta ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra tavuk göğüslerini suyun içerisinden alıp soğuması için kenarda bekletin. Tavuk suyu pilav için ayırın. Soğuyan tavukları elinizle didikleyin. Bir kâse içerisine bademleri koyun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ederek bademler yumuşayıncaya kadar bekletin. Bir süre sonra bademler yumuşayıp kabukları rahatça soyulacaktır. Aynı işlemi kuş üzümlerinde de yapın ve bir süre sonra kendiliğinden şişecektir. Yumuşayan bademlerin kabuklarını soyun. Tavaya sıvı yağ koyun. İçerisine soyulmuş bademler ve kuş üzümlerini suyunu süzdükten sonra ilave edin. Dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulduktan sonra içerisine tereyağı ekleyip eritin. Üzerine suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek önceden ayırdığınız sıcak tavuk suyunu koyun ve karıştırın. İçerisine tuz ve karabiber ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirin. Pişen pilavı demlenmeye bırakın.

Demlendikten sonra içerisine karabiber ve didiklenmiş tavukları koyup karıştırın. Dikkat etmeniz gereken pilavın soğuk olmasıdır. Aksi takdirde yufkayı delip istediğiniz sonucu alamazsınız. Şimdi yufkalı perde pilavı için kullanacağınız kalıbı seçmeye geldi. En uygun olan kelepçeli kalıptır. Eğer kelepçeli kalıbınız yoksa yapışmaz yüzeyli bir kalıp kullanabilirsiniz. Kalıbın içerisini tereyağı ile yağladıktan sonra bir miktar un serpin ve yufkayı köşeleri dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Devamında hazırladığınız iç harcı içerisine koyun ve düzelterek dışarıda kalan yufkayı pilavın üzerini kapatacak şekilde örtün. Üst kısmını bolca tereyağı ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Yufkalı perde pilavını fırından çıkardıktan sonra dinlendirin. Uygun bir servis tabağına ters çevirip kalıptan ayırın. Yufkalı perde pilavını sıcak ve dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }