Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altında olan bulgurun vücudumuz için sayısız faydası vardır. Sindirimi kolay olduğu için sindirim sistemini yormayan kalorisi düşük ve besleyicilik özelliği pirince göre fazla olan bulguru yemek listemizde her zaman bulundurmalıyız.
Şeker hastalığını önleyici, kanserli hücrelerin gelişimini engelleyici bu faydalı bakliyattan hazırlanan yemekleri soframızdan eksik etmemeliyiz. Bulgur pilavı pişirmek pirinç pilavını pişirmekten daha kolaydır. Bulgur pilavının suyunu ayarlamak kolay olduğundan, sizleri üzmeden ortaya leziz bir pilav çıkacaktır. Bulgur pilavı özellikle doğu bölgelerimizde kebapların yanında sunulan bir tariftir. Bulgurun faydaları konusunda bilinçlenme arttıkça, herkesin mutfağına girmiş bir besindir. Bulgurun yemeklerde kullanmak üzere hem ince taneli köftelik denilen çeşidi hem kalın taneli olan pilavlık denilen çeşidi bulunmaktadır. Pilavlarda kullanılan bulgur kalın taneli olandır. Bulgur pilavının çok çeşitli malzemelerle yapılmış tarifleri bulunmaktadır. Sizlere hazırladığımız salçalı bulgur pilavı tarifini beğeneceğinizi düşünüyoruz. Dilerseniz birlikte pilavımızı hazırlamaya başlayalım.
Salçalı bulgur pilavı için gereken malzemeler
  • 2 su bardağı kalın taneli pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı et suyu
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet yeşil biber
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 dal maydanoz
Salçalı bulgur pilavı nasıl yapılır?

Pilavımızı hazırlamak için uygun boyda bir pilav tenceresine sıvı yağı ve tereyağını koyarak kızdıralım.
Kuru soğanı küçük yemeklik şekilde doğrayarak tencerenin içine atalım. Yeşil biberlerinde çekirdeklerini ayıklayarak doğrayıp kuru soğanların içine ilave edelim. Soğanlar sararana kadar kavurma işlemine devam edelim. Daha sonra domates ve biber salçasını ilave ederek, salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım. Tencerenin içine sıcak et suyunu koyarak kaynatalım. Ayıklanmış ve yıkanmış bulguru tencerenin içine koyarak tuzunu ilave edelim. Şimdi ocağın altını kısıp pilavın suyunu çekmesini bekleyelim. Göz göz olmuş pilavı ocaktan alarak, ağzına kâğıt bir havlu kapatıp 10 dakika kadar demlendirelim. Daha sonra içini ıslattığınız bir kâse yardımıyla servis tabağına koyacağınız salçalı bulgur pilavını maydanozla süsleyerek konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 05:24:43
Salçalı Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Salçalı Bulgur Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Salçalı Bulgur Pilavı"
çok güzel oldu afiyetle yedik ama et suyunu 4 su bardağı sıcak suya 2 tane et bulyon atarak yaptım nefis oldu :) teşekkürler
Eda . 05.08.2015

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Arpa Şehriye Pilavı

Arpa şehriye pilavı, farklı pilav türlerini denemeyi sevenler için tavsiye edebileceğimiz lezzetli bir tariftir. Ana malzemesi arpa şehriye olan pilavın...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024