Ali Paşa Pilavı

Ali Paşa pilavı, küçük köfteler, domates ve baharatlarla harmanlanmış olan lezzetli pilav tariflerimizden biridir. Köfteli pilav olarak adlandırılan bu pilav türü, Osmanlıların zamanından günümüze kadar gelmiş ve ülkemizin birçok yerinde pişirilmektedir. Bu tarz etli pilavların sunuma hazırlanırken özen gösterilmesi gerekir. Ayrıca pilavımız etle pişirildiğinden, pilavı pişirirken buna uygun olarak et suyu ya da et suyu tablet kullanılmalıdır.
Ayrıca pilavın sadece tereyağı ile pişirilmemesi, sıvı yağla karıştırılması önerilir. Mutfağımızın bu güzel pilav tarifini birlikte hazırlayalım.

Ali Paşa pilavı için gerekli olan malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı et suyu
  • 2 dilim kurutulmuş beyaz ekmek içi
  • 200 gram orta yağlı kıyma
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
  • Yeteri kadar karabiber ve tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı un

Ali Paşa pilavı nasıl yapılır?


Öncelikle pirinci akan suyun altında yıkayarak, bir kabın içine koyduğunuz ılık ve tuzlu suyun içinde demlenmeye bırakın. Koyacağınız su pirinci 2-3 parmak geçsin. Kıymayı bir kabın içine alın. Köftelik malzemeleri kıymaya ilave edin. Tuz, karabiber ve ekmek içini kıymayla birlikte yoğurun. Köfte harcından fındık büyüklüğünde küçük köfteler hazırlayın.
Harcın elinize bulaşmaması için, bir kabın içine koyacağınız sudan faydalanabilirsiniz. Hazırladığınız köftelerin üzerine biraz un serpin. Bu köftelerin kızarırken daha çıtır olmasında sebep olur. Köfteleri kızartacağınız tavadaki yağın fazla kızmamasına dikkat edin. Böylece köfteler kızarırken birbirine yapışmaz ve dağılmaları önlenir. Ayrıca tavaya koyacağınız yağın miktarı, köftelerin boyutundan fazla olmamalıdır. Kızaran köfteleri kevgirle yağlarını süzerek alın. Bu arada pilavı pişirmek için sıvı yağı ve tereyağını tencereni içine koyun. Önce dolmalık fıstıkları kavurun. Sonra süzdüğünüz pirinci bu yağın içine atarak, kavurun. Pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun. Ardından kaynar haldeki et suyunu, tuzunu ve karabiberini ilave edin. Ateşin altını kısarak, pilavı pişmeye bırakın. Bu arada domates sosunu hazırlayalım. Bir tavanın içinde sıvı yağın içine kabukları soyulmuş ve çok ince doğranmış olan domatesleri atın. İçine ezilmiş sarımsağı ve tuzu koyun. Domatesler sos kıvamına gelene kadar pişirin. Ardından bu sosu köfteler ile harmanlayın. Pişen pilavın üzerine hazırladığınız köfteli domates soslu harcı koyun. Ali Paşa pilavını maydanoz ile süsleyerek, konuklarınıza servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

19.01.2024 01:35:42
Ali Paşa Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ali Paşa Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ali Paşa Pilavı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024