Salçalı Bulgur Pilavı Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altında olan bulgurun vücudumuz için sayısız faydası vardır. Sindirimi kolay olduğu için sindirim sistemini yormayan kalorisi düşük ve besleyicilik özelliği pirince göre fazla olan bulguru yemek listemizde her zaman bulundurmalıyız. Şeker hastalığını önleyici, kanserli hücrelerin gelişimini engelleyici bu faydalı bakliyattan hazırlanan yemekleri soframızdan eksik etmemeliyiz. Bulgur pilavı pişirmek pirinç pilavını pişirmekten daha kolaydır. Bulgur pilavının suyunu ayarlamak kolay olduğundan, sizleri üzmeden ortaya leziz bir pilav çıkacaktır. Bulgur pilavı özellikle doğu bölgelerimizde kebapların yanında sunulan bir tariftir. Bulgurun faydaları konusunda bilinçlenme arttıkça, herkesin mutfağına girmiş bir besindir. Bulgurun yemeklerde kullanmak üzere hem ince taneli köftelik denilen çeşidi, hem kalın taneli olan pilavlık denilen çeşidi bulunmaktadır. Pilavlarda kullanılan bulgur kalın taneli olandır. Bulgur pilavının çok çeşitli malzemelerle yapılmış tarifleri bulunmaktadır. Sizlere hazırladığımız salçalı bulgur pilavı tarifini beğeneceğinizi düşünüyoruz. Dilerseniz birlikte pilavımızı hazırlamaya başlayalım. Salçalı bulgur pilavı için gereken malzemeler 2 su bardağı kalın taneli pilavlık bulgur 4 su bardağı et suyu 1 adet iri boy kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 2 adet yeşil biber Yeteri kadar tuz Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 3-4 dal maydanoz
Salçalı bulgur pilavı yapımı Pilavımızı hazırlamak için uygun boyda bir pilav tenceresine sıvı yağı ve tereyağını koyarak kızdıralım. Kuru soğanı küçük yemeklik şekilde doğrayarak tencerenin içine atalım. Yeşil biberlerinde çekirdeklerini ayıklayarak doğrayıp kuru soğanların içine ilave edelim. Soğanlar sararana kadar kavurma işlemine devam edelim. Daha sonra domates ve biber salçasını ilave ederek, salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım. Tencerenin içine sıcak et suyunu koyarak kaynatalım. Ayıklanmış ve yıkanmış bulguru tencerenin içine koyarak tuzunu ilave edelim. Şimdi ocağın altını kısıp pilavın suyunu çekmesini bekleyelim. Göz göz olmuş pilavı ocaktan alarak, ağzına kağıt bir havlu kapatıp 10 dakika kadar demlendirelim. Daha sonra içini ıslattığınız bir kase yardımıyla servis tabağına koyacağınız salçalı bulgur pilavını maydanozla süsleyerek konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. Son Güncelleme : 07.12.2018 10:23:48 Salçalı Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Salçalı Bulgur Pilavı" çok güzel oldu afiyetle yedik ama et suyunu 4 su bardağı sıcak suya 2 tane et bulyon atarak yaptım nefis oldu :) teşekkürler Eda . 05.08.2015 CEVAP YAZ |  | 4 Kişilik Pilav Tarifi | 4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın istediğiniz gibi tane tane olmasını istiyorsanız, önce pilav için uygun bir pirinç seçmelisin... |  | 2 Kişilik Pilav Tarifi | 2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 kişilik bir pilavda bir su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilav piştikten sonra taze ve sıcakken t... |  | Bulyonlu Pilav | Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya tavuk suyunun yemeklerde kullanılmak üzere tablet şeklinde kurutulmasına bulyon adı verilir. Bu... | .jpg) | Temcit Pilavı | Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da, tarihçiler bu pilavın kadınlar tarafından sahur yemeği öncesinde pişirildiğini kaynaklara dayanarak açıklam... |  | Güveçte Bulgur Pilavı | Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güveçte yapılan bütün yemekleri çok lezzetli bulmaktayım. Geçen misafirlerime yaptığımda onlarda çok ... |  | Fıstıklı Üzümlü Pilav | Fıstıklı üzümlü pilav, bir çok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı hazırlarken ölçülere uymalısınız. İyi bir pilav lapa ya da az pişmiş diri olmamalıdır. Kıvamını ... |  | Dövme Pilavı | Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olarak yapılmaktadır. Bu pilav tarifi, yöresel olarak yapılan keşkek tarifinin dövülmemiş haline benze... |  | Sulu Bulgur Pilavı | Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuldu desek yalan olmaz. Bazen konu komşu bir araya geldiğimizde o zamanları ve o yemekleri hatır... |  | Kuş Üzümlü Pilav | Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişirebilirsiniz. Pilavınız için kaliteli bir pirinç kullanmaya özen göstermelisiniz. Tavsiyemiz pilavda... |  | Kırmızı Mercimek Pilavı | Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağılmadan iyi piştiğine şahit olmadım. Bilmeyenler için söylüyorum kırmızı mercimek pilavının bi... |  | Etli Perde Pilavı | Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel lezzetler arasında yer alan bu yemeğin yapımı zahmetli ancak yemesi de bir o kadar keyiflidir... |  | Pilav Çeşitleri | Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olarak pişirilmekte ise de, farklı malzemeler kullanılarak hem besin değeri arttırılmakta, hem de daha... | | | 4 Kişilik Pilav Tarifi | | 2 Kişilik Pilav Tarifi | | Bulyonlu Pilav | | Temcit Pilavı | | Güveçte Bulgur Pilavı | | Fıstıklı Üzümlü Pilav | | Dövme Pilavı | | Sulu Bulgur Pilavı | | Kuş Üzümlü Pilav | | Kırmızı Mercimek Pilavı | | Etli Perde Pilavı | | Pilav Çeşitleri | | Salçalı Bulgur Pilavı | | Ciğerli Pilav | | Tavuklu Nohutlu Pilav | | Nohutlu Pilav | | Perde Pilavı | | Bulgur Pilavı | | Büryan Pilavı | | Çerkez Pilavı | | Arpa Şehriye Pilavı | | Bezelyeli Pilav | | Osmanlı Pilavı | | Fırında Pilav | | Özbek Pilavı | | Tavuklu Pilav Çeşitleri | | Kestaneli Pilav | | Hamsili Pilav | | Garnitürlü Pilav | | Safranlı Pilav | Popüler İçerik | Ciğerli Pilav Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli... | Tavuklu Nohutlu Pilav Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başın... | Nohutlu Pilav Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında d... | Perde Pilavı Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sı... | Büryan Pilavı Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bu... | Bulgur Pilavı Bulgur pilavı, sağlıklı beslenme açısından önemli olan bulgurla hazırlanan bir pilav türüdür. Vitamin, mineral, protein ve zengin bir lif kaynağı olan... | |