Bademli Pilav

Bademli pilav, Şanlıurfa yöresine ait olan eşsiz bir lezzete sahip olan bir pilav türüdür. Özel günlerinizde gelen konuklarınıza gönül rahatlığı içinde ikram edebilirsiniz. Bu lezzetli pilavı pişirebilmek için tarifte verilen ölçülere uymalı, genel pilav pişirme kurallarına riayet etmeliyiz. Pilav için kaliteli bir pirinç kullanmalı, pilavın içindeki etin yumuşak, yağsız ve sinirsiz olmasına dikkat etmeliyiz.
Her zamanki gibi pirinci pişirmeden önce ılık tuzlu suda kabartmalı, yemeğe koyacağımız tereyağını sıvı yağla karıştırmalıyız. Pilavın içine koyacağımız et suyunun sıcak olmasına dikkat etmeliyiz. Piştikten sonra pilavı en az 10 dakika dinlendirmeli ve servisi sıcak olarak yapmalıyız. Bu pilav tarifi başlı başına ana yemek olarak sunulabilecek özelliktedir. Zengin içeriğiyle her türlü davette konuklarınıza bu pilavı hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz beraber bu güzel pilav tarifini hazırlamaya başlayalım.
Bademli pilav için gerekli olan malzemeler
  • 3 su bardağı pilavlık pirinç
  • 3 su bardağı sıcak et suyu
  • 350 gram kuşbaşı yağsız kuzu eti
  • Yeterince tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gram yağsız kıyma
  • 150 gram badem
Bademli pilav nasıl yapılır?

Pilavımızı hazırlamak için önce pirincimizi yıkayalım. Daha sonra içine biraz tuz attığımız ılık suyun içinde içine kabarması için koyalım.
Pilavı pişireceğimiz tencerenin içine sıvı yağı koyarak kızdıralım. Kuşbaşı kuzu etini içine koyup kendi suyunda pişirelim. Kuşbaşı etler suyunu çektikten sonra içine karabiber, kırmızı pul biber ve az miktarda tereyağı ekleyerek kavurmaya devam edelim. Kabarmış olan pirincin suyunu süzerek etlerle birlikte kavuralım. Pirinçlerin rengi matlaşana kadar bu işleme tahta kaşıkla tek yönde karıştırarak devam edelim. Daha sonra pilav malzemelerinin üstüne sıcak et suyunu ilave ederek ocağın altını kısalım. Şimdi bademleri haşlayıp kabuklarını soyalım. Bunları iki çorba kaşığı sıvı yağla pembeleşene kadar kavuralım. Bir tavanın içinde kıyma ve baharatları da kavuralım. Pilavımız piştikten sonra üzerine temiz bir bez örterek demlendirelim. Ardından pilavı kavrulan kıyma ve bademlerle harmanlayarak servise hazır hale getirelim. Konuklarımıza sıcak olarak yanına ayranla birlikte ikram edelim.

Afiyet olsun.
20.01.2024 04:03:19
Bademli Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Bademli Pilav Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Bademli Pilav"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024