Bezelyeli Pilav

Bezelyeli pilav, pilavın içine ilave edilen yararlı sebzelerimizden bezelye sayesinde besleyici özelliği arttırılan bu tarifi et yemeklerinin yanında tercih edebilirisiniz. Ülkemizde çoğu yörelerde pişirilen ve severek tüketilen pilav çeşididir. Pilavın içine koyulan bezelyeleri ister taze ister dondurulmuş ürünlerden kullanabilirsiniz.
Bu şekilde yaz ve kış bu pilavı rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Pilavı kaliteli bir pirinçle hazırlarsanız, daha güzel bir pilav elde edebilirsiniz. Ayrıca sebzelerin mutlaka aşağıda anlatacağımız gibi şoklamanız gerekir. Sebzeli pilavlarda bu konuya dikkat edin. Doğal görünümlü bir pilav için bunu yapmanız gereklidir. Kullanacağınız et suyunun yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz. Pilavı başından sonuna kadar gerektiği gibi hazırlarsanız, bu pilavı beğeneceksiniz. Şimdi bezelyeli pilav tarifimizi hazırlamaya başlayalım.

Bezelyeli pilav için gerekli olan malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak et suyu
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet küçük boy patates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeterince tuz

Bezelyeli pilav nasıl yapılır?


Pilavı hazırlamak için önce malzemelerini hazır hale getirelim. Bunun için havuç ve patatesi soyarak, tavla zarı büyüklüğünde küpler şeklinde doğrayalım. Bunları bezelyelerle birlikte tuzlu suyun içinde on dakika kadar haşlayalım. Haşlama bittikten sonra hemen sebzeleri sıcak sudan çıkararak, buzlu suyun içine atarak şoklayalım.
Buzlu suyun içinde sebzeleri 2-3 dakika tutmanız yeterlidir. Bunu yapmadığınız takdirde, sıcak sudan aldığınız sebzeler pişmeye devam edecek ve renklerindeki canlılık kaybolacaktır. Buzlu su sebzelerin o andaki renklerini koruyacaktır. Bu sayede pilavın içine koyduğumuz sebzeler doğal renklerini koruyacak, görünümü çok güzel olacaktır. Şimdi pilavı hazırlamaya başlayabiliriz. Pirinci içine biraz tuz koyduğumuz ılık suda kabartalım. Bu şekilde yarım saat kadar bekletelim. Tencerenin içinde tereyağını ve sıvı yağı kızdıralım. Kabarmış olan pirinçleri süzerek, tencerenin içine atalım. Pirinçler şeffaflaşana kadar kavuralım. İçine hazırlamış olduğunuz bezelye, havuç ve patates karışımını koyalım. Daha sonra içine sıcak et suyunu ve tuzunu atarak, ateşin altını kısalım. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirmeye devam edelim. Daha sonra tencerenin ağzına temiz bir bez örterek, pilavı on dakika kadar dinlendirelim. Pilavımızı et yemeklerinin yanında, konuklarımıza sıcak olarak servis edebiliriz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 00:46:52
Bezelyeli Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Bezelyeli Pilav Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Bezelyeli Pilav"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024