Bulgur Pilavı Çeşitleri

Bulgur Pilavı Çeşitleri, Ham maddesi buğday olan pirinçten çok daha besleyici, vitaminli ve Oldukça önemli bir karbonhidrat kaynağı olan bulgur, ekonomik olması bakımından hemen Hemen herkesin mutfağında yer alır. Bulgur Anadolu'nun geleneksel yiyeceğidir. İç Anadolu Bölgesinde oldukça büyük alanlarda yetiştirilmesinden dolayı kolayca bulunabilen bu harika lezzet genellikle pilav yapılarak tüketilir ve küf oluşumuna karşı da birçok besine göre daha dayanıklıdır.
Bulgur pilavını içerisinde taze soğan, mantar, şehriye, nohut, yeşil mercimek, patlıcan, dere otlu ve kuskus gibi malzemeler ekleyerek birçok bulgur çeşitte yapabilir. Beyaz pilavın kan şekerinin yükselmesi ve kilo aldırması bakımından bulgur pilavını tercih edenler bulgur pilavını sade şekliyle tüketmek yerine bazı malzemeler ilave ederek tadını zenginleştirdiğinizde bulgur pilavı daha da çok hoşunuza gidecek. Akşam yemeklerinde hazırlayacağınız yemeklerin yanına oldukça yakışacak bulgur pilavı çeşitleri arayanlar sizin için paylaştığım, afiyetle tüketeceğiniz ve enfes lezzetleriyle yemeklerin yanına tat katacak bulgur pilavları çeşitleri tam size göre.

Yeşil mercimekli bulgur pilavı malzemeleri

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • Bir tane domates
  • Üç tane yeşil biber
  • Bir tane kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber

Yeşil mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır?


Öncelikle Yeşil mercimeği bol su ile yıkadıktan sonra küçük bir tencerenin içerisine alıp tencerenin içerisine mercimeklerin üzerine yaklaşık iki parmak geçecek kadar su ilave edip haşlayın.
Bu arada yemeklik bulguru yıkayarak süzülmeye bırakın. Mercimekler yeteri kadar haşlandıktan sonra suyunu bir Süzgeç yardımıyla süzün. Daha sonra kuru soğan kabuğunu soyup ince ince doğradıktan sonra domatesleri ve biberleri de doğrayarak hazır edin. Ardından geniş bir pilav tavasının içerisine zeytinyağı ilave ettikten sonra doğradığınız soğanları tavanın içerisine alarak hafif kavurun. Biberleri ve domatesleri de tavanın içerisine ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Daha sonra domates ve biber salçaları da ekleyip yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulgur ve haşlanmış mercimeği de ilave ederek iyice karıştırdıktan sonra pilavınızın su, tuz ve pul biberini de ilave edip tavanın kapağını kapatın. Kısık ateşte pilav tamamen suyunu çekip göz göz olana kadar pişirin. Pilavınız piştikten sonra üzerine kâğıt havlu kapatıp 10 dakika kadar dinlendirin. Yeşil mercimekli bulgur pilavını güzel bir patlıcan veya et yemeğinin yanında muhteşem bir salata ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sebzeli bulgur pilavı malzemeleri

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 300 gr kültür mantarı
  • 1 tutam dereotu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 buçuk su bardağı kaynamış su
Sebzeli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Öncelikle soğanların kabuğunu soyarak kesme tahtasının üzerinde yemeklik olacak şekilde doğrayın. Pilav tenceresinin içerisine tereyağını eridikten sonra zeytinyağını da ekleyin ve yemeklik doğradığınız soğanları kısık ateşte kavurun. Soğanlar kavrulurken biberleri, mantarları ve dere otunu da doğrayıp hazır edin. Soğan hafif kovulduktan sonra pilav tenceresinin içerisine doğradığımız biberleri ve mantarları da ekleyerek kavurun. Daha sonra yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulguru da tencerenin içerisine katıp biraz kavurduktan sonra son olarak su, tuz, karabiber ve doğranmış dere otunu da ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve bulgurlar suyu çekene kadar pişirin. Sebzeli pilav piştikten sonra üzerine bir kâğıt havlu ya da temiz bir mutfak havlusu örterek biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyetle yemeniz dileğiyle.
20.01.2024 03:16:38
Bulgur Pilavı Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Bulgur Pilavı Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Bulgur Pilavı Çeşitleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024