Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır

Bulgur pilavı nasıl yapılır, bulgur pilavı domatesli, salçalı yapılabileceği gibi çeşitli malzemeler kullanılarak da yapılabilir. İçine farklı sebzeler, et, tavuk gibi malzemeler ilave edilebilir. Birçok hastalığa karşı şifa kaynağı olan bulgurun en bilinen faydaları arasında şeker hastalığına karşı koruyuculuğu, kolesterol seviyelerini düzenlemesiyle kalp hastalıklarına karşı olumlu etkileri sayılabilir.
İçeriğinde fazla miktarda posa olması kolon kanserinden korunmaya yardımcı oluyor. İçindeki karbonhidrat lif içeriğinin yüksek olması nedeniyle, kan şekerini olumlu olarak etkilemektedir. Ayrıca hamilelerin folik asit ihtiyacını karşılayabilecek bir besin kaynağıdır. Bebeklerin zekâ gelişimine de olumlu etkileri bulunmaktadır.

Bulgur pilavı yaparken nelere dikkat edilmelidir?

  • Güzel bir bulgur pilavı hazırlamak için öncelikle bulgur seçimine dikkat edilmelidir. Pilav yapmak için seçeceğiniz bulgur iri taneli ve pilavlık cinsten olmalıdır. Üretimi özenle yapılmış bulgurlar tercih edilmelidir.
  • Bulgur pilavı yaparken kullanılacak malzemelerin ölçüsüne dikkat edilmelidir.
  • Pişirilen pilavın diğer pilav türlerinde olduğu gibi demlendirilmesine dikkat edilmelidir.
  • Bulgur pilavı yapılırken kullanacağınız ölçüler bir ölçü bulgura karşı, iki ölçü su ya da et suyu olmalıdır. Bazı yörelerde bulgur pilavı biraz sulu pişirilmektedir. Bu durumda bir ölçü bulgura, üç ölçü su ya da et suyu olarak ayarlayabilirsiniz. Bulgur suyu fazla çeken bir besin olduğundan, koyacağınız suyun fazla olması pilavınıza zararlı olmaz.
  • Pilavın içine ilave ettiğiniz su ya da et suyunun sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Pişirilen pilavın taze ve sıcak olarak tüketilmesi tavsiye edilir. Isıtmak zorunda kalırsanız, buhar yöntemini kullanabilirsiniz.

Bulgur pilavı nasıl pişirilir?


Buldur pilavı pirinç pilavı yapılırken kullanılan yöntemlerle pişirilebilir.
  • Kavurarak pişirme yöntemi: bu yöntem sırasında bulgurlar kızdırılmış olan sıvı yağda ya da tereyağında kuru soğanla birlikte kavrulur. Daha sonra domatesler, salça, tuz ve su ilavesi yapılarak pişirilir. Demlenerek servise hazır hale getirilir. Kavurma yönteminde bulgurların kuru olması, suyunun süzülmesi önemlidir.
  • Suya salma yöntemi: bu yöntemde pilavın malzemeleri önce kavrulur. Daha sonra tuzu ve suyu ilave edilerek, kaynatılır. İçine bulgurlar atılarak, pilavın suyunun çekilmesi beklenir. Bulgur pilavı bu şekilde de oldukça lezzetli bir şekilde pişirilmektedir.
20.01.2024 02:44:46
Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır"
Herkese iyi akşamlar. Ben öğrenci evinde kalıyorum ve bugün için yapacak bir yemek bulamadık. Bulgur pilavı yapmak istiyoruz yalnız nasıl yapılıyor malzemeleri nelerdir? Yardımcı olur musunuz?
Mazlum . 01.11.2018 15:49:56

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Arpa Şehriye Pilavı

Arpa şehriye pilavı, farklı pilav türlerini denemeyi sevenler için tavsiye edebileceğimiz lezzetli bir tariftir. Ana malzemesi arpa şehriye olan pilavın...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024