Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır
Bulgur pilavı nasıl yapılır, bulgur pilavı domatesli, salçalı yapılabileceği gibi çeşitli malzemeler kullanılarak da yapılabilir. İçine farklı sebzeler, et, tavuk gibi malzemeler ilave edilebilir. Birçok hastalığa karşı şifa kaynağı olan bulgurun en bilinen faydaları arasında şeker hastalığına karşı koruyuculuğu, kolesterol seviyelerini düzenlemesiyle kalp hastalıklarına karşı olumlu etkileri sayılabilir.
İçeriğinde fazla miktarda posa olması kolon kanserinden korunmaya yardımcı oluyor. İçindeki karbonhidrat lif içeriğinin yüksek olması nedeniyle, kan şekerini olumlu olarak etkilemektedir. Ayrıca hamilelerin folik asit ihtiyacını karşılayabilecek bir besin kaynağıdır. Bebeklerin zekâ gelişimine de olumlu etkileri bulunmaktadır.
Bulgur pilavı yaparken nelere dikkat edilmelidir?- Güzel bir bulgur pilavı hazırlamak için öncelikle bulgur seçimine dikkat edilmelidir. Pilav yapmak için seçeceğiniz bulgur iri taneli ve pilavlık cinsten olmalıdır. Üretimi özenle yapılmış bulgurlar tercih edilmelidir.
- Bulgur pilavı yaparken kullanılacak malzemelerin ölçüsüne dikkat edilmelidir.
- Pişirilen pilavın diğer pilav türlerinde olduğu gibi demlendirilmesine dikkat edilmelidir.
- Bulgur pilavı yapılırken kullanacağınız ölçüler bir ölçü bulgura karşı, iki ölçü su ya da et suyu olmalıdır. Bazı yörelerde bulgur pilavı biraz sulu pişirilmektedir. Bu durumda bir ölçü bulgura, üç ölçü su ya da et suyu olarak ayarlayabilirsiniz. Bulgur suyu fazla çeken bir besin olduğundan, koyacağınız suyun fazla olması pilavınıza zararlı olmaz.
- Pilavın içine ilave ettiğiniz su ya da et suyunun sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.
- Pişirilen pilavın taze ve sıcak olarak tüketilmesi tavsiye edilir. Isıtmak zorunda kalırsanız, buhar yöntemini kullanabilirsiniz.
Bulgur pilavı nasıl pişirilir?
Buldur pilavı pirinç pilavı yapılırken kullanılan yöntemlerle pişirilebilir. - Kavurarak pişirme yöntemi: bu yöntem sırasında bulgurlar kızdırılmış olan sıvı yağda ya da tereyağında kuru soğanla birlikte kavrulur. Daha sonra domatesler, salça, tuz ve su ilavesi yapılarak pişirilir. Demlenerek servise hazır hale getirilir. Kavurma yönteminde bulgurların kuru olması, suyunun süzülmesi önemlidir.
- Suya salma yöntemi: bu yöntemde pilavın malzemeleri önce kavrulur. Daha sonra tuzu ve suyu ilave edilerek, kaynatılır. İçine bulgurlar atılarak, pilavın suyunun çekilmesi beklenir. Bulgur pilavı bu şekilde de oldukça lezzetli bir şekilde pişirilmektedir.
20.01.2024 02:44:46
Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|