Değişik Pilav Tarifleri

Değişik pilav tarifleri, pilav Türk mutfağında sevilen ve çok sık yapılan yemeklerden biridir. Hemen hemen her yemeğin yanına yakışan bir yemektir. Özellikle sulu yemekler sebze yemekleri et ve tavuk yemekleri yanına çok yakışan ve doyurucu olan bir yemek tarifidir. Pirinç bulgur ile yapılan bu yemekler sebzeler ile tavuk et ile farklı şekillerde yapılabilir.
Her biri oldukça lezzetli olan pilavlar sıklıkla yapılır. Yöreye göre de pilav çeşitleri vardır. Şimdi bunlardan en çok sevilen değişik pilav tariflerine bakalım.

Etli pirinç pilavı için gerekli malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 200 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: etli pirinç pilavı yapımı için ilk olarak etler bir tencereye alınır ve üzerine bir su bardağı su eklenerek ocağa alınıp altı açılır. Kısık ateş de etler suyunu çekene kadar pişirilir. Et suyunu çekince bir yemek kaşığı tereyağı eklenir. Ardından havuç yıkanır ve rendenin büyük kısmında rendelenerek et üzerine ilave edilir. Et ile havuç birkaç dakika sotelenir. Bu sırada pirinç yıkanır ve o da tencereye ilave edilir. Hiç karıştırılmaz. Üzerine üç şu bardağı kaynar su ve tuz eklenerek kapağı kapatılır ve suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekince altı kapatılır. Yarım saat kadar dinlendirilir. Ardından karıştırılır ve servis edilir. Çok lezzetli değişik pilav tarifleri arasındadır. Sevdiklerinize gönül rahatlığı ile yapabileceğiniz bir tariftir.
Şimdiden herkese afiyet olsun.

Sebzeli bulgur pilavı için gerekli malzemeler

  • 3 -4 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 su bardağı baş bulgur
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: sebzeli bulgur pilavı yapımı için ilk olarak soğan kabukları soyulur ve soğan yıkanır. Yıkanan soğan küçük küçük doğranır. Pilav tenceresine alınır ve üzerine tereyağı ilave edilir. Ocak açılır ve kısık ateşte kavrulur. Ardından yeşil biberler küçük küçük doğranır ve tencereye eklenir. Bunlar iyice kavrulunca domates kabukları soyularak küçük küçük doğranır ve o da tencereye ilave edilir. Domates iyice pişince bulgur eklenir ve birkaç dakika kavrulur. Ardından suyu ilave edilir. Pilavın suyunu ayarlarken bulurum iki parmak üstüne çıkacak şekilde ayarlayın. Bu şekilde tam kararında olacaktır. Suyunu ekleyince tuzunu atın ve kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Dibi hafif tutacak şekilde pişirin. Bu şekilde çok lezzetli olacaktır. Ardından servis edin.

Afiyet olsun.

Tavuklu nohutlu pilav için gerekli malzemeler

  • 1 adet tavuk göğüs eti
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı tepeleme karabiber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: pilav yapımı için ilk olarak tavuk göğüs eti bir tencereye alınır. Üzerine biraz tuz atılarak ocağa konulur, üzerini geçecek kadar su ilave edilir ve haşlanır. Tavuk haşlanırken pilav tavasına tereyağı alınır. Tereyağı kavrulur. Pirinç yıkanır ve birkaç dakika kavrulur. Bu sırada haşlanan tavuk eti küçük parçalara ayrılır. Kavrulan pirinç üzerine eklenir. Ardından nohutlar ilave edilir. Birkaç dakika kavrulur ve beş su bardağı su ve tuz ilave edilerek pilav pişirilir. Suyunu çekip göz göz olunca karabiber eklenir. Pilav karıştırılır ve kapağı kapatılır. Suyunu tam çekince altı kapatılır ve yarın saat dinlendirilir servis edilir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 04:04:34
Değişik Pilav Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Değişik Pilav Tarifleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Değişik Pilav Tarifleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024