Divriği Pilavı

Divriği pilavı, İç Anadolu bölgemizde Sivas yöresine ait bir pilav türüdür. Yöresel pilav tariflerimiz genellikle doyurucu malzemelerle hazırlanmaktadır. Bu pilav tarifinde de yine et, nohut, kuş üzümü gibi malzemelere ağırlık verilmiş. Oldukça doyurucu pilav tariflerinden biridir. Yörenin damak tadını yansıtmaktadır. Yörede özel günlerde sıkça yapılan ve sevilen bir pilavdır.
Pilav yörede geleneksel hale gelmiş ve her yıl adına şenlikler düzenlenmektedir. Bu geleneksel pilavı beğeneceğinizi umuyor, pişirmenizi öneriyoruz. Pilavı hazırlarken yine her zamanki gibi pirinçleri ılık suda kabartacaksınız. İçinde kullanacağınız kuzu etinin fazla sinirli olmamasına, mümkünse but etinden olmasına dikkat edin. Etin pişince yumuşak olması gerekiyor. Pilavın sıcak olarak servis edilmesi çok önemli, aradığınız lezzeti bu şekilde yakalayabilirsiniz. Şimdi sizler için hazırladığımız pilavın tarifini verelim.

Divriği pilavı için gerekli olan malzemeler

  • 3 su bardağı pilavlık baldo pirinç
  • 3 su bardağı sıcak et suyu
  • 300 gram küçük doğranmış kuşbaşı kuzu eti (Tercihen but etinden)
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 çay bardağı kuş üzüm
  • 100 gram tereyağı
  • Yeterince tuz, yeni bahar ve karabiber
  • Arzuya göre çam fıstığı ya da kabuğu soyulmuş badem

Divriği pilavı nasıl yapılır?


Pirinci yıkayarak, içine limon suyu ve tuzun ilave edildiği ılık suda yarım saat bekletin.
Bu arada kuş üzümlerini yıkayarak kabarması için ılık suyun içine koyun. Şimdi badem kullanacaksanız az miktarda tereyağı ile küçük bir tavada kavurun. Pilav tenceresinin içinde doğranmış kuru soğanları kavurun. İçine küçük doğranmış kuzu etlerini kavurun. Et suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Daha sonra içine kavrulan bademleri, kuş üzümlerini, baharatları ve tuzu atın. Haşlanmış nohutları da ilave edin. En son sıcak et suyunu ilave edin. Ardından pirinçlerin suyunu süzerek, kaynayan malzemelerin içine ilave edin. Ateşin altını kısarak, pilavın suyunu çekmesini bekleyin. Pilavı ateşten indirerek tencerenin üzerine temiz bir bez örtün. Bu şekilde pilavı on dakika kadar dinlendirin. Daha sonra servis tabağına aldığınız pilavı konuklarınıza sıcak olarak ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 13:05:01
Divriği Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Divriği Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Divriği Pilavı"
İyi günler bblam Sivasta oturuyor yanına tatil için gittim bize Divriği pilavı pişirmişti çok beğendim. Eve gelip ben de pişirmek istedim ama kuşbaşı etim yoktu. Acaba kuşbaşı et yerine kıyma koysam olur mu? Lütfen bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Kadriye . 02.09.2018

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024