Diyet Bulgur Pilavı

Diyet Bulgur Pilavı, bulgur glisemik indeksi düşük ve lif oranı oldukça yüksek bir besin olduğu için diyet yapanlara sıklıkla önerilir. Yüksek lif oranına sahip olması kişinin uzun süre tok kalmasını sağlar. Diyet yapanların pirinç pilavı ya da ekmek yerine yağ oranına dikkat edilerek bulgur pilavı tüketmeleri önerilir. Ortalama olarak 3 yemek kaşığı bulgur pilavı bir dilim ekmek yerine geçer.
Kalori değeri diğer pilav çeşitlerine göre daha azdır. Yüz gram bulgur pilavında yaklaşık 160 kalorilik besin değeri vardır. Ayrıca protein değeri oldukça yüksek olduğu için bir tabak bulgur pilavı bir porsiyon kırmızı etle aynı besleyici özelliklere sahiptir. Bulgur pilavı oldukça besleyici ve lezzetli bir yemektir. Yapımı da oldukça kolaydır. Salçalı, sade ve sebzeli olarak istenilen şekillerde tüketilebilir. İster et yemeklerinin yanında ister tavuk ya da sebze yemeklerinin yanında sunulabilir. Tek başına bir öğün olarak da tüketilebilir.

Diyet Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 su bardağı pilavlık kepekli bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Diyet Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?


Diyet bulgur pilavı için öncelikli olarak tüm malzemelerin hazırlığı yapılmalıdır. Kuru soğan ile sarımsağın kabukları soyulur.
Kuru soğan yemeklik şekilde doğranırken sarımsaklar ince ince kıyılır. Kırmızı ve yeşil biberlerin sap kısımları kesilir ve tohumlarından ayıklanır. Daha sonra boylamasına dörde bölünerek ince ince doğranır. Domatesin kabukları soyularak küp şeklinde doğranır. Tüm malzemeler hazırlandıktan sonra bulgur pilavı yapımına geçilebilir. Bunun için geniş bir tencere tercih edilmelidir. Tencerenin içerisine zeytinyağı konularak ocağın üzerine alınır. Yağ kızdıktan sonra tencereye soğan ve sarımsaklar konulur. Soğanlar yumuşayınca içerisine kırmızı ve yeşil biberler eklenir. Biberler birkaç dakika kavrulduktan sonra domatesler de ilave edilir. Domatesler eriyene kadar tüm malzemeler iyice karıştırılır. Son olarak içerisine bulgur ilave edilir. Pirinçlerin aksine bulgurlar yıkanmadan tencereye eklenir. Bulgurlarla birlikte diğer malzemeler özleşince içerisine baharatlar ve su ilave edilir. Tercihe göre karabiber ve nane de konulabilir. Daha sonra tencerenin kapağı kapatılarak ortalama olarak 10-12 dakika kısık ateşte pişirilir. Bulgurların üzeri göz göz olup suyunu çekince ocaktan alınır. Demlenmesi için için pilavın üzerine kâğıt havlu serilerek 10-15 dakika beklenir. Diyet bulgur pilavı servis tabağına alınarak sıcak şekilde sunum yapılır.

Afiyet olsun.
20.01.2024 08:35:06
Diyet Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Diyet Bulgur Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Diyet Bulgur Pilavı"
Uzun zamandır diyetteyim ve başta bulgur pilavı olmak üzere birçok yemeği çok özledim. Diyetteyken az miktarda da olsa yapıp yiyebileceğim herhangi bir pilav türü var mıdır?
Yalınay . 11.09.2018 02:50:19

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024