Özbek pilavı yapımı, için ilk olarak küçük doğranmış kuşbaşı etlerini bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin ve tuzunu da ekleyin bşraz pişirin. Etleriniz biraz piştikten yani yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatın. Başka bir tavaya tereyağını ekleyin ve eritmeye başlayın. Yağ erirken kuru soğanı küp-küp olacak şekilde doğrayın. Sarımsağı da küçük olacak şekilde doğrayıp tereyağına ekleyin ve biraz kavurun. Kuru soğan bir müddet kavrulduktan sonra eti ekleyip bir süre de et ile kavurun. Havuçları da ister rendeleyin veya ince ince ve serçe parmağınızdan biraz daha kısa olacak şekilde doğrayabilirsiniz.
Havuçları da kavrulan malzemelere ekleyin. Yıkamış ve ıslatmış olduğunuz pirinci kavrulan malzemelerin üzerine koyun. Tuzunu ve kimyonunu ekleyip kaynatmış olduğunuz suyu da ekleyin. Su tam anlamı ile kaynayana kadar ocağın altı hızlı yansın. Kaynamaya başladıktan sonra ise ocağın altını kısın ve yavaş yavaş pişsin. Pilav piştikten sonra arzu ettiğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.