Etli Perde Pilavı
Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel lezzetler arasında yer alan bu yemeğin yapımı zahmetli ancak yemesi de bir o kadar keyiflidir. Özellikle gün yemeklerinin baş tacı olup sofralarınızı süsleyen ve şık sunumu ile herkesin büyük beğenisini kazanan bir yemektir.
Ayrıca bu muhteşem perde pilavını akşam yemekleriniz ve beş çaylarınızda da misafirlerinize sunabileceğiniz olağan üstü bir pilav türüdür.
Etli Perde Pilavı İç Malzemeleri- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı çam fıstığı
- 3 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay bardağı badem
- 500 gram kuzu eti
- 3 buçuk su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Tarçın
Etli Perde Pilavı Hamur Malzemeleri- 125 gram tereyağı
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 ya da 2 buçuk su bardağı un
- 1 ya da 2 çay kaşığı tuz
Etli Perde Pilavı Nasıl Yapılır?
Öncelikle iç malzemeler hazırlanır. 2 su bardağı pirinç iyice bol suda yıkanır ve ılık suda bekletilir. Daha sonra 500 gram kuzu eti küçük küçük ve küp-küp doğranır. Biraz yıkadıktan sonra süzülüp kendi suyu ile bir tencerede kavrulur. Sıcak suyun içine bademi koyup kabukları soyulana kadar bekletin. Daha sonra geniş bir tencerenin içine çam fıstığı ve bademleri hafif zeytinyağında ve tereyağında kavurun pembeleşince içine kuş üzümünü ekleyip kavurun daha sonra ayrı bir kapta kavurmuş olduğunuz etleri aktarın.
Daha sonra ılık suda hafif şişen pirinçleri ekleyip karıştırın. Son olarak sıcak suyunu, tuzunu çubuk tarçını ve karabiberini de ekleyerek kısık ateşte hafif sulu kalacak derecede pişirin.
Diğer bir tarafta perde pilavının hamurunu hazırlayın. Geniş bir cam kâse alarak içerisine tereyağını oda sıcaklığında beklerse daha iyi sonuç alırsınız. Yumurtayı ve iki ya da yoğurdu elinizle karıştırın daha sonra göz kararı tuzunu ve azar azar ekleyerek ununu koyup yoğurun. Hamur kıvama gelince 2-3 mm merdane yardımı ile tezgâha un serperek açın. Perde pilavının bakırcılar çarşısında kendine özel bir kabı vardır. Bu kap ile daha güzel sonuçlar alırsınız. Perde pilavı kabını tereyağı ile yağlayıp üzerine badem dizin. Bademleri gelişi güzel ve isteğe bağlı olarak dizebilirsiniz. Daha sonra üzerine perde pilavının hamurunu yırtmadan güzelce yerleştirin. Son olarak içine hafif sulu kalan pilavı dökün. Pilav fırında hamur içinde de pişecek olduğundan kuru kalmaması için hafif sulu olmak zorundadır. Daha sonra hamurun yanlara sarkan kısmı ile pilavın üzeri güzelce kapatılır. Daha sonra 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra ters çevirerek servis edin. Şimdiden Afiyet Olsun.
20.01.2024 04:39:24
Etli Perde Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Etli Perde Pilavı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|