Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel lezzetler arasında yer alan bu yemeğin yapımı zahmetli ancak yemesi de bir o kadar keyiflidir. Özellikle gün yemeklerinin baş tacı olup sofralarınızı süsleyen ve şık sunumu ile herkesin büyük beğenisini kazanan bir yemektir.
Ayrıca bu muhteşem perde pilavını akşam yemekleriniz ve beş çaylarınızda da misafirlerinize sunabileceğiniz olağan üstü bir pilav türüdür.

Etli Perde Pilavı İç Malzemeleri

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay bardağı badem
  • 500 gram kuzu eti
  • 3 buçuk su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tarçın

Etli Perde Pilavı Hamur Malzemeleri

  • 125 gram tereyağı
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 ya da 2 buçuk su bardağı un
  • 1 ya da 2 çay kaşığı tuz

Etli Perde Pilavı Nasıl Yapılır?


Öncelikle iç malzemeler hazırlanır. 2 su bardağı pirinç iyice bol suda yıkanır ve ılık suda bekletilir. Daha sonra 500 gram kuzu eti küçük küçük ve küp-küp doğranır. Biraz yıkadıktan sonra süzülüp kendi suyu ile bir tencerede kavrulur. Sıcak suyun içine bademi koyup kabukları soyulana kadar bekletin. Daha sonra geniş bir tencerenin içine çam fıstığı ve bademleri hafif zeytinyağında ve tereyağında kavurun pembeleşince içine kuş üzümünü ekleyip kavurun daha sonra ayrı bir kapta kavurmuş olduğunuz etleri aktarın.
Daha sonra ılık suda hafif şişen pirinçleri ekleyip karıştırın. Son olarak sıcak suyunu, tuzunu çubuk tarçını ve karabiberini de ekleyerek kısık ateşte hafif sulu kalacak derecede pişirin.

Diğer bir tarafta perde pilavının hamurunu hazırlayın. Geniş bir cam kâse alarak içerisine tereyağını oda sıcaklığında beklerse daha iyi sonuç alırsınız. Yumurtayı ve iki ya da yoğurdu elinizle karıştırın daha sonra göz kararı tuzunu ve azar azar ekleyerek ununu koyup yoğurun. Hamur kıvama gelince 2-3 mm merdane yardımı ile tezgâha un serperek açın. Perde pilavının bakırcılar çarşısında kendine özel bir kabı vardır. Bu kap ile daha güzel sonuçlar alırsınız. Perde pilavı kabını tereyağı ile yağlayıp üzerine badem dizin. Bademleri gelişi güzel ve isteğe bağlı olarak dizebilirsiniz. Daha sonra üzerine perde pilavının hamurunu yırtmadan güzelce yerleştirin. Son olarak içine hafif sulu kalan pilavı dökün. Pilav fırında hamur içinde de pişecek olduğundan kuru kalmaması için hafif sulu olmak zorundadır. Daha sonra hamurun yanlara sarkan kısmı ile pilavın üzeri güzelce kapatılır. Daha sonra 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra ters çevirerek servis edin. Şimdiden Afiyet Olsun.

20.01.2024 04:39:24
Etli Perde Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Etli Perde Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Etli Perde Pilavı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

Arpa Şehriye Pilavı

Arpa şehriye pilavı, farklı pilav türlerini denemeyi sevenler için tavsiye edebileceğimiz lezzetli bir tariftir. Ana malzemesi arpa şehriye olan pilavın...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024