Etli Pirinç Pilavı

Etli pirinç pilavı, tarifi tercih edilen farklı pirinç pilavları arasındadır. Akşam yemeklerinizde yapıp misafirlerinize sunabileceğiniz kolay ve lezzetli bir yemektir. Ayrıca içinde bulunan kalsiyum sayesinde vücudumuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineral ve demir ihtiyacını da karşılamaktadır. Pilavın bir diğer özelliği ise pişireceğiniz yemeği kişi sayısına göre ayarlayabilir eksiltip veya çoğaltabilirsiniz.
Etli pirinç pilavını örneğin bu ölçü ile hatırlarsak eğer 5 kişilik bir aile için gayet ideal bir ölçüdür. Fakat kalabalık misafirleriniz için bu ölçüyü 3-4 bardak pirinç ile hazırlayabilirsiniz. Pilavı pişirirken her zaman pirinci ölçtüğünüz bardak ile suyunu da ölçün. 1 bardak pirince 1.5 bardak su ideal oluyor. Tabii kullandığınız pirinç türüne göre de değişir. Bunu sonradan sıcak su ilave ederek ayarlayabilirsiniz. Pilavı hem pirinci kavurarak hem de pirinci önceden ıslatarak yapabilirsiniz. Ben bugün size ıslatarak yaptım ama kavurarak da gayet lezzetli oluyor. 2 şekilde de yapıp sevdiklerinin ile bu güzel yemek tarifini paylaşıp yiyebilirsiniz. Hepinize afiyet olsun.

Etli pirinç pilavı için gerekli olan malzemeler

  • Yarım kg kuşbaşı doğranmış daha veya kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 şu bardağı sıcak su
  • Biraz tuz

Etli pirinç pilavı nasıl yapılır?


Öncelikle pilavlık baldo pirinçleri Yarım saat kadar ılık suda bekletin.
Etli pirinç pilavını yaparken en önemli şey pilavın içindeki etlerin yumuşak olmasıdır. Bu nedenle tercihen kuzu eti kullanabilirsiniz veya et dana eti ise de sinirsiz ve yumuşak olmasını kasabınızdan isteyebilirsiniz. Kuşbaşı olarak doğranmış etleri pilav tavasına alın. Daha sonra kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın. Etler önce suyunu salar. Saldıktan sonra biraz karıştırarak etin kendi suyunda pişmesini sağlayın. Etler suyunu çektikten sonra tereyağı ve sıvı yağını da ekleyip birkaç dakika etleri kavurun. Daha sonra ıslatılan pirinçlerin suyu süzülüp iyice yıkandıktan sonra içine ilave edilir. 1-2 dk da pirinçle beraber kavrulduktan sonra tuzunu ekleyip pilavın suyunu ilave edin. Pilavın suyunun sıcak olmasına dikkat edin. Pilavın suyunu ayarladıktan sonra yemeğin ağzını kapatın. Önce yüksek ateşte kaynattığınız pilavı daha sonra ocağın altını kısarak kısık ateşte pişmesini bekleyin. Pirinçle suyu tamamen çektikten sonra ocağın altını kapatın ve üzerine bir kâğıt havlu kapatıp pilavın demini alması için en az 10-15 dk bekleyin. Dinlenen pilavınızı tabaklara koyup sıcak servis yapınız. Yanına bir bardak soğuk ayran çok yakışacaktır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
20.01.2024 15:36:24
Etli Pirinç Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Etli Pirinç Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Etli Pirinç Pilavı"
Pirinç pilavına ailecek bayılırız. her gün yemeklerinizin yaninda pirinç pilavı olmazsa doymamış gibi hissediyorum. Bu akşam aynı yemeğimiz var etli pirinç pilavı yapmak istiyorum. Acaba etli pirinç pilavı yapmak için almam gereken malzemeler nelerdir? Hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Püf noktaları var mıdır? Bu konuda değerli yardımlarınızı bekliyorum.
Pelin . 28.10.2018 08:00:17

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024