Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı hazırlarken ölçülere uymalısınız. İyi bir pilav lapa ya da az pişmiş diri olmamalıdır. Kıvamını tam olarak tutturmanız gerekir. Bu nedenle önceden kabarttığınız pirinçlere bire bir ölçüyle su ilave etmelisiniz.
Bu ölçüyle hazırladığınız pilavların pişirilme şekli önemli değildir. İster kavurarak ister direkt olarak kaynayan suya atın, bu ölçü tam gelecektir. Bu ölçüye uyanlar pilavı pişirememe kaygısı yaşamayacaklardır. Bu tarifimizde kullanılan kuş üzümleri ve dolmalık fıstığın kendine gelmesi için, önceden ılık suyun içinde bekletilmesi gerekiyor. Pilavda kullanacağınız pirinçte kaliteli ve pilava uygun olmalıdır. Pilavın yanında sunulan yemeklerle uyum içinde olması gerekir. Bu detaylara dikkat edildiği sürece hazırlayacağınız pilavlar ana yemeklerle birlikte uyum içinde olacak ve beğenilecektir. Sizlere fıstıklı ve üzümlü bir pilav tarifi hazırladık. Dilerseniz birlikte pilavı hazırlamaya başlayalım.

Fıstıklı ve üzümlü pilav için gerekli olan malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2 su bardağı et suyu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 çay bardağı dolmalık fıstık
  • Yeterince tuz ve karabiber
  • 1 tatlı kaşığı yeni bahar

Fıstıklı ve üzümlü pilav nasıl yapılır?


Pilavı pişirmeye başlamadan kuş üzümlerini ve dolmalık fıstığı ılık suyun içine koyalım.
Pirinçleri akan suyun altında, fazla hırpalamadan iyice yıkayalım. Pirinçleri de hazırladığımız ılık ve tuzlu suyun içine koyalım. Pirinçler en az yarım saat kabarsın. Daha sonra pilav pişireceğiniz yayvan bir tencerenin içinde tereyağını eritelim. İçine ince doğradığımız kuru soğanı atarak kavurmaya başlayalım. Dolmalık fıstıkları da içine atalım. Fıstıklar kavrulup, kokusu çıkana kadar pişirmeye devam edelim. Pirinçlerin suyunu süzüp tencereye atalım. Pirinçlerin rengi mat beyaz renge gelene kadar kavuralım. Daha sonra et suyunu, tuzu, kuş üzümlerini ve baharatları içine atalım. Ocağın altını kısarak, pirinçlerin suyunu çekmesini bekleyelim. Pilavınız göz göz olduktan sonra altını kapatın. Üzerine kâğıt bir havlu kapatın. On dakika kadar pilavı dinlendirin. Fıstıklı ve üzümlü pilavı yanında ana yemeğinizle birlikte konuklarınıza sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 17:26:47
Fıstıklı Üzümlü Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fıstıklı Üzümlü Pilav Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Fıstıklı Üzümlü Pilav"
Fıstıklı üzümlü pilav, doğu bölgelerinde çok yapılan bir pilav türü olmasa bile gittiğim birçok batı şehrinde bu pilav türünün yaygın olarak yapıldığını gördüm. Ben de deneyeceğim. Bu çam fıstıklarını nerede bulabilirim ve yapım aşamasının hangi noktasında eklemem gerekiyor?
Perrin . 28.08.2018

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

Arpa Şehriye Pilavı

Arpa şehriye pilavı, farklı pilav türlerini denemeyi sevenler için tavsiye edebileceğimiz lezzetli bir tariftir. Ana malzemesi arpa şehriye olan pilavın...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024