Havuçlu Bulgur Pilavı

Havuçlu Bulgur Pilavı, Çoğu kişi belki de pirinç pilavını daha çok seviyor ve yemeklerin yanına daha çok yakıştırıyor olabilir. Ama bulgur pilavının hem tadı hem de lezzeti daha bir başka oluyor. Bu sebepten dolayı da bu enfes iki pilav çeşidini de birbirleri ile kıyaslamak çok da doğru olmaz çünkü ikisinin de yarı bir lezzeti vardır. Havuçlu bulgur pilavı B vitamini bakımından oldukça zengin, çok düşük kalorili, zengin lif oranı açısından günlük ihtiyacınızı karşılayan vitamin deposu bulgur ile yapılan oldukça lezzetli pilav çeşitlerinden birisidir.
Havuç kullanılarak yapılan bu bulgur pilavını oldukça hafif bir şekilde yiyebilirsiniz çünkü kalorisi oldukça düşüktür. Ayrıca sindirimi de oldukça kolaydır. İçindeki havucun etkisi ile A vitaminini de bünyesine almış olan bulgur pilavını keyifle tüketebilirsiniz. Havuç özellikle de kış meyvesi olmasına rağmen yine de yaz mevsiminde de kolaylıkla bulunabilen bir sebze çeşididir. Bu yüzden bu enfes pilav tarifini sıcak yaz günlerinde dahi öğle yemeği olarak yiyebilirsiniz. Şimdi sizlerle oldukça sağlıklı, besleyici, doyurucu ve bir o kadarda lezzetli olan havuçlu bulgur pilavının tarifine geçelim.

Havuçlu Bulgur Pilavı İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • Yeteri kadar tuz
  • Bir su bardağı pilavlık bulgur
  • İki su bardağı kadar su
  • 3-4t tane yeşil sivri biber
  • Bir tane büyük boy domates veya bir yemek kaşığı kadar domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı kadar kuru nane
  • Bir tane orta boyda kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • İki tane orta boyda havuç

Havuçlu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?


Bu enfes pilavı yapmak için öncelikle bir tencere içine sızma zeytinyağını koyun ve biraz kızdırın.
Daha sonra kuru soğanı soyun ve yemeklik olacak şekilde doğrayın. Yine aynı şekilde yeşil biberlerin çekirdek kısımlarını temizleyerek onu da yemeklik doğrayın. Daha sonra doğramış olduğunuz yeşil biberi tencere içinde kavrulmakta olan soğanların üstüne ilave edin. Havuçlu bulgur pilavını yapmak için daha sonraki işlem havuçları rendelemek bunun için öncelikle havuçların iyice yıkayın kabuk kısımlarını soyun ve rendeleyin. Tencerede kavrulan soğanların içine ilave edin. Birazcık daha kavurduğunuz pilav malzemelerinin içine isteğe göre domates salçası veya rendelenmiş domateste ilave edebilirsiniz. Eğer domates rendesi değil de domates salçası kullanacak iseniz salçanın kokusu çıkana dek iyice kavurun ki salça ham kalmasın. Daha sonra bütün bu pilav malzemelerinin içine nane ile tuzu da ilave edin. Su kaynadıktan sonra bulguru ayıklayın yıkayın ve onu da tenceredeki malzemelerin içerisine ilave edin tenceredeki malzemeler kaynadıktan sonra da tencerenin kapağını kapatın. Ateşin altını kısın pilav suyunu çekene kadar bekleyin. Daha sonra pilavın suyunu çekmiş diye kontrol edin eğer suyunu tamamen çekmiş ise artık ocaktan alma zamanı gelmiş demektir. Suyunu çekerek pişen pilavın üstüne kâğıt bir havluyla kapatarak tam on dakika kadar dinlenmeye bırakın. Yapacağınız bu işlem pilavınızın daha tane, tane olmasını sağlayacaktır. Enfes havuçlu bulgur pilavı servise hazır. O akşam ana yemeğiniz ne ise yanında müthiş gidecektir. Yine damak tadınıza ve isteğinize bağlı pilavla birlikte ayran veya yoğurtta ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 03:31:03
Havuçlu Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Havuçlu Bulgur Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Havuçlu Bulgur Pilavı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024