Havuçlu Pilav

Havuçlu pilav, kış aylarında farklı bir pilav yemek isteyenlere tavsiye edeceğimiz lezzetli ve besleyici bir pilavdır. Genellikle garnitür olarak yemeklerde ve salatalarda kullandığımız havuç, beta karoten içeriğiyle kanseri önleyici, A vitamini içeriğiyle göz sorunlarına iyi gelen, eklem iltihapları ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu, sindirimi kolaylaştırıcı etkilere sahiptir.
Bu yüzden pilavın içeriğinde havucu kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Ayrıca lezzetine doyum olmayacak bir pilav yiyeceksiniz. Pilav pişirirken uymanız gereken kurallara dikkat ederseniz, emeklerinize değecek bir sonuç ortaya çıkacaktır. Pirincin iyi bir pilav pişirilmesi için önceden buna hazırlanması gerekir. Ilık ve tuzlu suda kabartılmalı ve kırılmamaları için fazla karıştırılmamalıdır. Pirinç nişasta içerdiğinden, suyla temas ettiğinde kırılabilir. Bu nedenle karıştırırken bile dikkatli olmalısınız. Kullanacağınız pirinci pilav için uygun olabilecek türden seçmelisiniz. Bunu tercihen baldo pirinç olarak seçin. Et kullanmadan pişirdiğiniz pilavlarda sadece tereyağı kullanabilirsiniz. Etle yaptığınız pilavlarda ise tereyağını sıvı yağla karıştırarak kullanmalısınız. Pilavı her zaman taze ve sıcak olarak tüketmeye çalışın. Sizlere havuçlu pilavı nasıl hazırlamanız gerektiğini ölçüleriyle birlikte hazırladık. Dilerseniz birlikte bu lezzetli bir tarifi hazırlayalım.

Havuçlu pilav için gerekli olan malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2 su bardağı sıcak et suyu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet orta boy havuç
  • Yeterince tuz
  • 1 adet orta boy kuru soğan

Havuçlu pilav nasıl yapılır?


Pilavı pişirmek için önce pirinçleri akan suyun altında yıkayın.
Daha sonra hazırladığınız ılık ve tuzlu suyun içinde pirinçleri kabartın. Bu şekilde pirinçleri en az yarım saat bekletin. Ardından pilav tenceresinin içine tereyağını koyarak eritin. İçine çok ince doğranmış kuru soğanı koyarak kavurmaya başlayın. Bu arada havuçları iri rendeleyin. Soğanlar şeffaflaştığında rendelenmiş havuçları da tencerenin içine atın. Malzemelerin hepsini kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra, et suyunu tencerenin içine dökün. Kaynadıktan sonra, pirinçleri süzerek içine atın. Pilavın tuzunu ilave edin. Ateşin altını kısarak, pilavın suyu çekmesini bekleyin. Pişen pilav göz göz olduğunda, ateşin altını kapatın. Tencerenin ağzına kâğıt bir havlu kapatın ve pilavı en az on dakika kadar demlendirin. Ardından taze nane yaprakları ile süsleyerek, konuklarınıza ikram edin.

Afiyet olsun.
20.01.2024 06:40:07
Havuçlu Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Havuçlu Pilav Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Havuçlu Pilav"
Merhaba. Ben pilav yemeklerini çok seviyorum. Bu yüzden İki günde bir pilav tüketmekteyim. Ama bir keresinde bir yerde bulunmuştum bana havuçlu pilav yapmışlardı. Çok hoşuma gitti. Bende kendi imkanlarımla havuçlu pilav yapmak istiyorum. Elimde herhangi bir tarif yoktur. bunu yapabilmem için bana havuçlu pilav tarifi yazabilir misiniz?
Özsu . 30.10.2018 21:37:52

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024