İç Pilav

İç pilav, mutfağımızda en fazla yapılan etli pilav türleri arasında yer alır. Pilavın yapımında en fazla ciğer kullanılır. Farklı baharatlar kullanılarak, yöresel olarak değişik lezzetler elde edilir. Bu pilav tarifimiz de etli hazırlandığından, içine konulacak tereyağının yarı yarıya sıvı yağla karıştırılması önerilir. Bu şekilde daha hafif bir pilav yiyebilirsiniz.
Pilavınızı hazırlarken iyi kalitede bir pirinç kullanmalısınız. Ayrıca pirinci yıkarken dikkat etmeniz gerekir. Pirinç nişastalı olduğundan, birbirine kolayca yapışır ve elle yapılan temasta kolayca kırılabilir. Bu nedenle yıkama sırasında hassas olmanızı öneririz. Aynı şekilde pirinci kavururken kaşıkla aynı yönde karıştırın. İç pilavı pişirirken bu püf noktalarına dikkat ederseniz, çok lezzetli bir pilav pişirebilirsiniz. Dilerseniz birlikte bu pilavı hazırlamaya başlayalım.

İç pilav için gerekli olan malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
  • 1 kahve fincan kuş üzümü
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 150 gram kuzu ciğeri
  • 2 su bardağı sıcak et suyu
  • Yeteri kadar tuz, karabiber ve yeni bahar
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dere otu
  • 5-6 çeri domates

İç pilav nasıl yapılır?


Pilavınızı hazırlayabilmek için dolmalık fıstıkları ve kuş üzümlerini kabarması için ılık suyun içinde on dakika kadar bekletiniz.
Pirinci akan suda yıkayarak, içine biraz tuz attığınız ılık suda demlenmeye bırakın. Bu arada kuzu ciğerini kokmaması için iyice temizleyin ve çok küçük doğrayın. Tencerenin içine tereyağını ve sıvı yağı koyun. Kızgın yağın içinde dolmalık fıstıkları ve ince yemeklik doğranmış kuru soğanları biraz sarartın. Dolmalık fıstıklar kavrulduğunda, aromasını pilava verecektir. Harcın içine arzu ettiğiniz baharatları bu aşamada ilave edebilirsiniz. Sonra küçük doğranmış kuzu ciğerleri tencereye atarak soteleyin. Pirinçleri süzerek, şeffaflaşana kadar kavurun. Pilavın içine sıcak et suyunu ilave edin. Ateşin altını kısarak, pilavın pişmesini sağlayın. Suyunu çeken pilavın üzerine kâğıt havlu koyarak demlenmesini sağlayın. Daha sonra servis tabağına aldığınız iç pilavı yanına maydanoz ve dereotu yaprakları ile çeri domatesler koyarak süsleyin. İç pilavınız konuklarınıza servis edilmeye hazırdır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 20:35:48
İç Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

İç Pilav Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "İç Pilav"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024