Ispanaklı bulgur pilavının yapımına ilk öncelikle ıspanakları temizleyerek başlayın.
Ispanakların temizliği çok önemlidir. Yeşillik ile yapılacak olan yemekler de yeşilliklerin temizliği sağlık açısından önem arz etmektedir. İlk öncelikle ıspanakları ayıklayın. Daha sonra ayıkladığınız ıspanakları derin bir kabın içerisine koyun. Daha sonra ıspanakların üzerini geçecek kadar su ilave edin. Bu şekilde ıspanakların suyunu birkaç defa değiştirin. Yeşillik temizliğinde kullanılan bir diğer yöntem de sirkeli sudur. İsterseniz ıspanakları sirkeli suda bekletebilirsiniz. Ispanakları yıkadıktan sonra doğrama tahtasının üzerinde ince ince doğrayın. Ispanakları doğradıktan sonra soğanları soyun. Soyduğunuz soğanları da yine küçük küp-küp doğrayın. Soğanları da doğradıktan sonra pilavı yapacağınız tencerenin içerisine biraz sıvı yağ koyun ve üzerine soğanları ilave ederek kavurmaya başlayın.
Soğanlar kavrulunca içerisine ıspanakları ilave ederek karıştırın. Ispanakları ilave ettikten sonra bulguru ilave ederek karıştırın. Bulgur ve ıspanakları güzelce karıştırdıktan sonra suyunu ve baharatlarını da ilave ederek pişmeye bırakın. Kısık ateşte bulgurlar yumuşayana kadar pişirin. Bulgurlar yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatın. Bir süre dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.