Kavurmalı Pilav

Kavurmalı pilav, düğünlerde ve bayramlarda sıkça yapılan pilav türlerinden biridir. Çoğu yöremizde düğün pilavı olarak anılan bu tarif, tek başına bile servis edilecek özelliklere sahiptir. Tane tane olmuş bir pilavın üzerinde sunulan kavurma etle birlikte yenilen lezzetli tarifler arasında yer alır. Pilavın doğru bir şekilde pişirilmesi elbette pilavın lezzetini açığa çıkarmaktadır.
Bu pilav genellikle suya salma yöntemi kullanılarak yapılır. Fakat yine önceden pirincin kabartılması gerekiyor. Bu şekilde yine lezzetli bir pilav yiyebiliyorsunuz. Pilavınızın güzel olması için doğru yıkayarak nişastasından arındırmanız gerekir. Nişastası üzerine kaldığında pilavınız yapış yapış olacaktır. Bu nedenle kabartmandan önce pirinci akan suyun altında yıkamalısınız. Bunu dışında pilavın kavurmasını iyi pişirmelisiniz. Etin yumuşak yerinden aldığınız kuşbaşı et sinirsiz olmalıdır. Bunlara dikkat edildiği sürece pilavınız tam kıvamında olacaktır. Sizler için hazırladığımız kavurmalı, isterseniz pilavı birlikte pişirelim.

Kavurmalı pilav için gerekli olan malzemeler


Kavurması için

  • 1 kg kuşbaşı dana eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeterince tuz ve karabiber

Pilavı için

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 su bardağı sıcak et suyu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeterince tuz
Kavurmalı pilav nasıl yapılır?

Pilavın önce kavurmasını pişirmeye başlayalım.
Bu arada pirinçleri yıkayarak, ılık ve tuzlu suya kabarması için koyalım. Aynı şekilde kuş üzümlerini de ılık suyun içine koyalım. Kuşbaşı etleri uygun bir tencereye koyarak, suyunu salıp pişmesi için kısık ateşe koyuyoruz. Etler suyunu çekince üzerine etleri örtecek kadar su ilave ediyoruz. Bu şekilde yine kısık ateşte en az 1,5 saat daha etlerin pişmesini bekliyoruz. Etler iyice yumuşadıktan sonra tereyağını, tuzunu ve karabiberini koyarak, etleri güzelce kavuruyoruz. Pilav tenceresinde tereyağını eritin. İçine sıcak et suyunu ve suyu sıcak olarak koyun. İçine haşlanmış nohudu, tuzu, kabarmış olan kuş üzümlerini atın. En son pirinçleri süzüp içine koyun. Ateşin altını kısarak pirinçlerin suyunu çekmesini bekleyin. Ardından üzerine kâğıt havlu örtün. Bu şekilde dinlendirilmiş pilavın üzerine kavurma eti koyarak, konuklarınıza sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.
21.01.2024 05:20:28
Kavurmalı Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kavurmalı Pilav Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kavurmalı Pilav"
Kavurmalı pilav yapılırken pişen etler pilavınn haricinde mi pişiriliyor yoksa birlikte pirinçle birlikte mi pişiyor? Yemek konusunda pek iyi olmadığım için bu gibi durumlar çok ilgimi çekiyor.
Şeniz . 01.09.2018

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024