Kestaneli Pilav

Kestaneli pilav, her yaştan insan için enerji kaynağı olacak ve uzun yaşamın sırlarından biri olan kestaneyle hazırlanan bir pilav tarifidir. Kolesterolü düşüren, vücuda zindelik veren, kan dolaşımını düzenleyen, basur ve varis oluşumlarında ve daha pek çok sağlık sorununa faydalı olan kestaneyi çiğ olarak tüketebileceğiniz gibi, bizim yaptığımız gibi yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
Yemeklerin hem içinde hem de garnitür olarak kullanılabilir. Sizlerle birlikte kestaneli pilav yapımına başlayalım.

Kestaneli pilav için gerekli olan malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı et suyu
  • 2 adet tavuk budu
  • 12-14 adet kestane
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım demet dere otu
  • Yeteri kadar tuz
  • Tane karabiber
  • 1 adet orta boy havuç
  • 100 gram kadar kabuğu soyulmuş badem

Kestaneli pilav nasıl yapılır?


Pilav hazırlığına tavuk butları haşlayarak başlayalım. Tencereye su, bir miktar tuz ve tane karabiber koyarak, tavuk butları içinde haşlayalım. Haşlanan tavuk butları soğuduktan sonra kemiklerini çıkararak, irice parçalara ayıralım. Bu arada kestaneleri suyun içinde haşlayalım ve kabuklarını soyalım. Kestanelerin fazla haşlanmamasına dikkat edelim. Pirinçleri de içine biraz tuz koyduğumuz ılık suda kabartalım. Tencerenin içinde önce havucu rendeleyerek kavuralım. Ardından pirinçleri süzerek, yağda renkleri şeffaflaşana kadar kavuralım.
Şimdi pilavı hazırlayacağımız tencereyi alalım. Tencerenin fazla derin olmamasına ve fazla yayvan olmamasına dikkat edin. Tencerenin en alt bölümüne kestaneleri koyalım. Üzerine tavuk etlerini ve kabuğu soyulmuş olan bademleri yerleştirelim. Bu malzemelerin üstüne kavurmuş olduğunuz havuçlu pirinçleri yerleştirelim. Pilavın tuzunu ve et suyunu ilave edelim. Ateşin altını kısarak, pilavın suyunu çekmesini bekleyelim. Pilav piştikten sonra, üzerine temiz bir bez örterek dinlendirelim. Bu arada pilavın altını tutturmayın. Dinlenmiş olan kestaneli pilavı servis tabağının içine ters çevirelim. Pilavınız hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle harika olacaktır. Konuklarınızda ikram edeceğiniz bu pilavı beğeneceklerdir. Pilavdan parçalar keserek servis edebilirsiniz. Bu pilavı tek başına servis edebileceğiniz gibi, özel günlerde ana yemeğin yanında sunabilirsiniz. Kestane ve pilav birbirine yakışan besinlerdir. Özellikle kış aylarında bu pilavı sıkça yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 19:31:40
Kestaneli Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kestaneli Pilav Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kestaneli Pilav"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024