Kıymalı Bulgur Pilavı

Kıymalı bulgur pilavı, oldukça doyurucu ve lezzetli bir bulgur pilavı türüdür. İçindeki etin ve bulgurun sağlığımıza katkıları küçümsenemez. Dengeli beslenmemiz açısından, bu tür besinleri yemek listesinde bulundurmalıyız. Folik asit açısından zengin, doyurucu, hazmı kolay, kan şekerini yükseltmeyen bir tahıl olan bulguru, tüketmek için kendimize fırsatlar yaratmalıyız.
Bulgur pilavının pişirilmesi oldukça kolaydır. Çünkü pirinç pilavı gibi suyu ayarlamama gibi bir sorun yaşamazsınız. Suyunu fazla kaçırsanız bile, bulgur hepsini çekecektir. Eğer suyunuz az geldiyse, yine üzülmeyin. Altını kapatmadan biraz sıcak su ilave edebilirsiniz. Gördüğünüz gibi bulgur hataları örten bir tahıl grubudur. Yine de bir bardak bulgura iki bardak suyun yeterli olacağını belirtelim. Bulgur pilavını biraz sulu yemeyi seviyorsanız, bir ölçü daha fazla su ilave edebilirsiniz. Pilavın içine dilediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz. Bulgurun sayısız faydası bulunduğundan, pilavı zevkli ve lezzetli hale getirerek, ailenizde tüketimini arttırabilirsiniz. Sizlere kıymayla pişireceğiniz, bir pilav tarifi hazırladık. Dilerseniz pilavı hep birlikte pişirelim.

Kıymalı bulgur pilavı için gerekli olan malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı sıcak et suyu
  • 200 gram orta yağlı dana kıyma
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeterince tuz

Kıymalı bulgur pilavı nasıl yapılır?


Pilavı hazırlamak için önce kuru soğanı ve yeşil biberleri ayıklayalım.
Bunları ince yemeklik olarak doğrayalım. Tencerenin içinde tereyağını kızdıralım. Kuru soğanları, sarımsağı ve yeşil biberleri içine atarak, kavurmaya başlayalım. Daha sonra kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edelim. Kıyma suyunu çekince domates salçasını koyarak, salçanın kokusu çıkana kadar pişirelim. Sonra domatesleri rendeleyerek içine koyalım. Tuzu ve karabiberi ilave edelim. Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirelim. Bulguru yıkayarak malzemelere ilave edelim. Biraz bu şekilde kavurmaya devam edelim. Daha sonra et suyunu sıcak olarak koyarak, ateşin altını kısalım. Bulgur suyunu çekince üzerine temiz bir bez kapatarak, pilavı dinlendirelim. Yanında yoğurt ve ana yemeğimizle birlikte konuklarımıza sıcak olarak servis edelim.

Afiyet olsun.
21.01.2024 15:39:31
Kıymalı Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Bulgur Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Bulgur Pilavı"
Kıymalı bulgur pilaının içerisine biraz da lezzet katması açısında kavurma eklemek itiyorum ama kavurmayı pişirdikten sonra mı eklemem gerekiyor? Bu koonda bilgi verir misiniz. Pişirmeden eklersek çiğ kalır mı?
Özdel . 01.11.2018 01:28:18

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024