Kuru Pilav

Kuru pilav, Pirinç pilavının üzerine kuru fasulye konmasıyla servis edilen kuru pilav muhteşem Türk mutfağının önemli lezzetlerinden. Sanıyorum ki yediden yetmişe kuru pilav yemeyen sevmeyen pek azdır. Akşam yemeklerinde ev ortamında hazırlanıp tüketebileceği gibi, bildiğiniz köklü geçmişi olan denenmiş yerlerde yenebilecek sokak lezzetleri arasındadır.
Malzemeleri seçerken çabuk pişen ve kolay yumuşayan kuru fasulye seçmeye dikkat edin. Kuru pilav yapım aşamasına geçelim,

Kuru pilav için gerekli malzemeler

  • 2 Su bardağı Kuru fasulye,
  • 2 Adet kuru soğan,
  • 2 Adet domates,
  • 2 Adet sivri biber,
  • 100 gram yağlı kıyma,
  • Sıvıyağ,
  • Salça,
  • Karabiber,
  • Pul biber,
  • Tuz ve su.

Pilav için gerekli malzemeler

  • 2 su bardağı piriç,
  • 4 su bardağı su,
  • Yarım çay bardağı şehriye,
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • Tuz.

Kuru pilav nasıl yapılır?


Öncelikle kuru fasulye yine akşam üzerini iki parmak kadar geçecek kadar soğuk su ekleyerek ıslatmanız gerekir. Aynı gün ıslanmadan kuru fasulye pişirmeye çalışmak iyi bir fikir değildir. Derin bir tencere içerisinde pişirmeye mümkün. Daha pratik olarak tütüklü tencerede kullanabilirsiniz. Fasulyeyi yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzün. Bu fasulyenin gazını su ile atılmasını sağlar ve rahatsızlık hissi vermez. Tencerenin içerisine kuru soğanları ve biberleri olabildiğince küçük doğrayın.
Sıvı yağ ekleyin ve kavurun. İçerisine kıymayı da ekleyin ve ara ara karıştırarak kavurun. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin ve üzerine ilave edin. Bir kaşık domates salçası yeterli olacaktır. Üzerine haşlayıp süzdüğünüz fasulyeyi, tuzu, karabiber ve Pul biberi ekleyin. Üzerini iki parmak kadar geçecek su ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte özleşinceye kadar pişirin. Bu esnada pilavın yapılışına geçelim. Pirinci ayıklayın ve nişastası çıkıncaya kadar suda yıkayın ve süzülmeye bırakın. Tencere içerisine önce sıvıyağ ve şehriyeler ilave edin. Rengi kızarıncaya kadar pişirin. Sonrasında tereyağı ve pirinci ekleyip karıştırın. Yeterli miktarda tuz ve kaynamış suyu ilave edin. Altı kısık ateşte suyunu çekince ye kadar pişirin. Pişen pilavın ağzına kâğıt havlu koyarak dinlendirin. Şimdi yemeğin kuru pilav olma aşamasına geldik. Servis esnasında tabağa pilav koyun. Üzerine kuru fasulye gezdirin. İşte kuru pilav hazır. Yanında soğan, cacık ya da acı biber turşusuyla servis edebilirsiniz. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.
21.01.2024 06:00:09
Kuru Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuru Pilav Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kuru Pilav"
Kuru ve pilav tamamen kardeş yemekler gibiler. Nereye baksam pilav varsa kuru, kuru varsa yanında pilav görüyorum. Fasulye, bu durumlarda çok tüketildiğinde zaman zarar verebilir mi?
Pesent . 01.09.2018

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024