Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişirebilirsiniz. Pilavınız için kaliteli bir pirinç kullanmaya özen göstermelisiniz. Tavsiyemiz pilavda kullanacağınız pirincin baldo olmasıdır. Bu pilavı ister suya salma yöntemiyle ister bizim yaptığımız gibi kavurma yöntemiyle pişirebilirsiniz.
Pirinci önceden ılık ve tuzlu suda kabarttıktan sonra, pilava koyacağınız su miktarı bire bir ölçüde olmalıdır. Yani bir bardak pirince, bir bardak su ilave etmelisiniz. Bazı tariflerde bu ölçüyü pirinci kabartmalarına rağmen iki bardak olarak vermektedirler. Ancak kabarmış pirinç için bu oldukça fazla oranda sudur. Pilavınız lapa gibi olabilir. İçine arpa şehriye koymadıktan sonra, kabarttığını pirince sadece bir bardak su ya da et suyu koyun. Arpa şehriye koyarsanız, çok az daha fazla su koyabilirsiniz. Verdiğimiz ölçüyü güvenle kullanabilirsiniz. Pilav pişirmenin püf noktalarına değindikten sonra, sizler için hazırladığımız kuş üzümlü pilavı beraber hazırlamaya başlayalım.

Kuş üzümlü pilav için gerekli olan malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 kahve fincanı kuş üzümü
  • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 çay kaşlığı karabiber
  • Yeterince tuz

Kuş üzümlü pilav nasıl yapılır?


Öncelikle pirinçleri akan suyun altında yıkayarak, ılık ve tuzlu suyun içinde yarım saat kadar bekletelim.
Kuş üzümlerini ve dolmalık fıstıkları da ılık suyun içine koyalım. Bundan sonra pilav tenceresine tereyağını ve sızma zeytinyağını koyalım. Ateşte kızdıktan sonra yemeklik doğradığımız kuru soğanı kavurmaya başlayalım. İçine dolmalık fıstıkları atalım. Soğanlarla birlikte fıstıkları da kavuralım. Daha sonra pirinçleri süzerek, tencereye koyalım. Pirinçler matlaşana kadar malzemelerle birlikte kavuralım. Yalnız pirinçleri tahta bir kaşıkla ve tek yöne doğru karıştıralım. Çünkü bu aşamada pirinçler her an kırılmaya müsaittir. Şimdi tencereye kabarmış olan kuş üzümlerini ve pilavın tuzunu atalım. Şimdi et suyunu tencereye ilave edelim. Ateşin altını kısmadan önce toz tarçını ve karabiberi pilavın içine atalım. Kısık ateşte suyunu çeken ve göz göz olmuş pilavın ağzına temiz bir bez kapatarak, demlenmesini sağlayalım. Yaklaşık olarak on dakika sonra kuş üzümlü pilavı yanında uygun bir ana yemekle birlikte konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 04:32:11
Kuş Üzümlü Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuş Üzümlü Pilav Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kuş Üzümlü Pilav"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Arpa Şehriye Pilavı

Arpa şehriye pilavı, farklı pilav türlerini denemeyi sevenler için tavsiye edebileceğimiz lezzetli bir tariftir. Ana malzemesi arpa şehriye olan pilavın...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024