Lapa Pilav
Lapa pilav, Pirinç lapası ya da lapa pilavda denilen ve karbonhidratlar bakımından oldukça zengin olan insan vücuduna birinci derecede enerji veren besindir. Daha ziyade sporcuların kaybettikleri enerjiyi hemen toplamaları için tercih ettikleri bir yemektir. Pirinç lapası tokluk hissinin yanı sıra su ve minerallerin vücutta kalmasına ve kas kaybının engellemesine yardımcı olur.
Ayrıca küçük çocukların beslenmelerinde annelerin çokça tercih ettikleri hazırlaması son derece kolay olan bir yemektir.
Lapa Pilav malzemeleri- 1 su bardağı pirinç.
- 2 su bardağı su.
- Yoğurt.
- Baharat.
- Tuz.
Pilav lapası nasıl yapılır?
Pilav tenceresinin içerisine 2 bardak suyu ekleyerek kaynamaya bırakın. Öte yandan pirinçleri tel süzgeçte iyice yıkayın, su kaynadıktan sonra pirinçleri tencereye boşaltın. Tuzunu ekleyip kapağını taşmaması yarım kapatın, pirinç suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatın. Demini alması için on on-beş dakika bekletin, isteğe göre yoğurt ya da baharat katarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
19.01.2024 14:15:46
Lapa Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|