Mantarlı Pilav

Mantarlı pilav, bu tarifte ülkemizde yapılan lezzetli pilav türlerinden biridir. Mantarı pek çok yemekte garnitür olarak kullanmışsınızdır. Pilavın içinde denemediyseniz, tarifi hazırlamanızı tavsiye ederiz. Bundan sonra sade pilav pişirmek yerine, her zaman mantarlı pilav pişirmeyi tercih edeceksiniz. Mantarın kendine has lezzetiyle karışan pilavın tadını beğeneceksiniz.
Burada önemli olan pilavın ölülerine uymanızdır. Tam kıvamı yakalamak için, bunlara dikkat ediniz. Şimdi sizler için hazırladığımız mantarlı pilavı birlikte hazırlamaya başlayalım.

Mantarlı pilav için gerekli olan malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 300 gram mantar
  • Yeterince tuz ve karabiber
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet tavuk bulyon

Mantarlı pilav nasıl yapılır?


Önce pirinçleri akan suda hırpalamadan yıkayalım. Daha sonra hazırladığımız tuzlu ılık suyun içine koyalım. Pirinçler burada en az yarım saat beklesin. Pilavın kıvamında ve tane tane olması için bu aşamayı ihmal etmeyin. Pirinçler kabardıktan sonra tencerenin içine sızma zeytinyağını koyun. Şimdilik tereyağını ilave etmeyin. Tereyağı kavurma işleminde yanmasın. Yağ kızdıktan sonra arpa şehriyeleri içine koyarak, kavurmaya başlayın. Şehriyeler kahverengine döndükten sonra, havuçları küçük küp şeklinde doğrayarak tencereye atın.
Kısa bir süre malzemeleri kavurun. Şimdi mantarları ince bir şekilde doğrayarak, kavrulan malzemelere ilave edin. Bu şekilde yüksek ateşte kavurmaya devam edin. Ateşin ısısını düşük tutarsanız, mantarlar sulanır. Bu nedenle malzemeleri yüksek ateşte ve başında durarak kavurun. Pirinçlerin suyunu süzerek, kavurmak için tencereye atın. Pirinçler mat beyaz renge gelene kadar, tencerede tahta bir kaşıkla tek yöne karıştırarak kavurmaya devam edin. Bu esnada pirinçleri fazla karıştırmayın. Karıştırma işlemini tek yöne doğru yapın ki, pirinçler kırılmasın. Kavurma işlemi bitince pirinçlere suyu ilave edelim. Tuzunu ve karabiberini koyalım. Tavuk bulyonu ve tereyağını ilave ederek, ocağın altını kısalım. Pirinçler suyunu çekince pilavı hafifçe karıştırıp, üzerine temiz bir bez örterek dinlendirelim. On dakika kadar dinlenen mantarlı pilavı sıcak olarak konuklarımıza ikram edelim. Pilavı et ve tavuk yemeklerinin yanında sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 06:41:46
Mantarlı Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mantarlı Pilav Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Mantarlı Pilav"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024