Milföylü Perde Pilavı

Milföylü perde pilavı, Milföylü perde pilavı tek porsiyonlar halinde hazırlayabileceğiniz farklı bir pilav tarifidir. Farklı kanunuyla dikkat çeken özel günlerimize ve davetlerinize çok yakışacaktır. Ayrıca içinde bulunan bol malzemelerle de lezzetine lezzet katacaktır. Üstelik içine kattığınız malzemelerde olan vitamin ve mineraller vücudumuzun ihtiyacı olan değerleri buradan karşılayabiliriz.
Gelecek olan misafirlerinize pişirip şık bir tabak çıkarın ve dikkatleri üzerinize çekin. Milföylü perde pilavını ister normal pilavla veya pilavın içine tavukta koyup yapabilirsiniz. Bu tarifi bulgur pilavı çeşitleri ile de yapabilirsiniz. Ama pirinç pilavı ile öneririm. İsterseniz bu güzel yemeği daha fazla bekletmeden sizlerle paylaşayım. Israrla denemenizi tavsiye ettiğim porsiyonluk milföylü perde pilavının malzemelerine geçebiliriz.

Milföylü perde pilavı malzemeleri


Pilavı için

  • 2 su bardağı kadar pirinç
  • 2 su bardağı kadar pilavlık badem
  • 2 yemek kaşığı kadar kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı kadar çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 2 su bardağı kadar sıcak su (Et suyu da olabilir)
  • 1 tavuk göğsü

Üzeri için

  • 12 adet yağlı milföy yaprakları
  • 1 yumurta sarısı
  • Üzerini süslemek için gerekli olan malzemeler:
  • Biraz badem
Milföylü perde pilavı nasıl yapılır?

Öncelikle nedenleri sıcak suda ıslatın ve kabuklarını soyun.
Birazını üzerini süslemek için ayırın. Pirinçleri pilavı yapmadan 20 dk kadar önce sıcak suda ıslatın. Islatırken içine tuz atmayı unutmayın. Yoksa pirinçler de kırılma meydana gelebilir. Tavuk göğüslerini haşlayıp soğumaya bırakın. Sonra ufak ufak didikleyerek parçalara bölün ve bir tabağa koyun. Diğer taraftan yemeğinizi yapmaya başlayın. Orta not bir tencereye 2 yemek kaşığı kadar tereyağını koyup eritin. Üzerine bademleri, çam fıstığını da ilave ederek karıştırın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından üzerine Pirinçleri kuş üzümünü ve tuzunu da ekleyip iyice döndürün. Biraz kavurduktan sonra üzerine sıcak tavuk suyunu ilave edin ve pişmesini bekleyin. Suyunu iyice çektikten sonra pilavınızın altını kapatın ve dinlenmeye bırakın. Buzdolabından çıkardığınız milföyler biraz yumuşadıktan sonra elinizle biraz bastırarak açın ve yağlanmış kâsenin dibine serin. Kenarları kaseden dışarıya sarkacak şekilde yerleştirin. İçine 1 yemek kaşığı pilav biraz tavuk eti üzerine 1 yemek kaşığı daha pilav koyup kenarlardan taşan milföyleri birbirlerine yapıştırarak kapatın. Kâsenin altta kalan tarafı üstüne gelecek şekilde yağlı kâğıt serilmiş girin tepsisine veya yağlı tepsiye dizin. Bu işlemi pilav bitinceye kadar tekrarlayın. Milföylü perde pilavının üzerine yumurta sarısını da sürüp bademleri yıldız şeklinde bastırarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Göreceksiniz çok lezzetli ve şık sunumlu bir yemek olacak. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
19.01.2024 21:52:10
Milföylü Perde Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Milföylü Perde Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Milföylü Perde Pilavı"
İyi günler benim misafirlerim gelicekte bende değişik bir pilav yapmak istedim yemeklerin yanina ve internette milföylü perde pilavını gördüm. Bu milföylü perde pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir ve yapılışı nasıldır bir bilgi verirseniz sevinirim.
Güzide . 07.09.2018 18:18:17

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024