Nohutlu Bulgur Pilavı

Nohutlu Bulgur Pilavı, Nohut Anadolu'da 8000 yıl öncesinde yetiştirilmeye başlayan kuru bir yiyecek bakliyattır. Bu bakliyat bir gece önce ıslatılarak pişirilir. Nohut'un en az ıslatma süresi 12-24 saat arasıdır ve suda ıslatmak mutlaka gereklidir pişmesi kolay olsun diye Kuru halde kesinlikle yenmez. Nohut yemeğinin gaz yapma özelliği vardır.
Çok besleyici ve protein bakımından da çok zengin bir bakliyattır.

Bulgurda nohut kadar faydalıdır. Bulgur soframızda çok değişik şekillerde yer almaktadır. Anadolu'da bulgurda çok çeşitli yemekler yapmaktadırlar. Bulgur lif bakımından zengin bir protein ve enerji veren besindir. Hamile bayanlar içinde, küçük çocuklar için önemli bir besin kaynağıdır. Bulgur Anadolu kıyması diye de bilinmektedir. Nohutla bulguru kısaca tanıdıktan sonra Nohutla bulguru birleştirerek çok daha faydalı ve besleyici bir yemek hazırlamaya ne dersiniz.

Nohutlu Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 Bardak Pilavlık Bulgur
  • 1 Su bardağı nohut
  • 1 baş kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kadar da tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası karışımı
  • Üzerine 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 veya 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
  • 4 bardak sıcak su
  • 1 adet et tablet bulyon arzuya göre

Nohutlu bulgur pilavı nasıl yapılır?


İlk olarak 1 bardak nohudu akşamdan ılık karbonatlı ve tuzlu suyla ıslatalım.
Ertesi günü nohudun tuzlu ve karbonatlı suyunu süzelim güzelce yıkayalım ve bir tencereye koyup üzerine temiz su koyarak ocağa koyup haşlayalım. Haşlama işlemi bittikten sonra süzelim ve nohudu bir kenara koyalım.

Ağzı geniş bir pilav tenceresini alarak bir adet kuru soğanı yemeklik doğrayarak tencere koyalım üzerine sıvıyağ ve tereyağı da koyup tencereyi ocağa koyalım. Soğanları pembeleşene kadar kavuralım. Bir adet yeşil biberi ince ince doğrayıp soğanların üzerine döküp işleme devam edelim. Sonra sarımsak ve salçaları ilave edelim 1-2 dk kavuralım. Salçanın üzerine de yıkanmış bulguru döküp kavuralım. Üzerine 4 bardak sıcak suyu ve et bulyonu ilave edelim ardında da nohudu ilave edelim. Tuzunu karabiberini de ilave edelim. Pişmeye bırakalım kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım, kısık ateşte bulgur suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çekince ocağın altını kapatalım. Pilavın üzerine naneyi serperek pilavın en az 15-20 dk dinlenmesini bekleyelim. Bu süre bittikten sonra servise sunmak için servis tabağına dökelim.

Afiyet olsun.
21.01.2024 01:35:41
Nohutlu Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Nohutlu Bulgur Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Nohutlu Bulgur Pilavı"
Merhaba ben üniversite öğrencisiyim ve her gün öğrenci kartım ile yemekhanede yemek yiyorum bugün de yemek de nohutlu pilav çıktı tadını çok beğendim sizin verdiğiniz tarifd göre yaptım ancak onun gibi lezzetli olmadı tereyağını daha fazla kullansam lezzetli olur mu
Ertuğrul . 24.10.2018 22:09:06

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024