Patlıcanlı Pilav

Patlıcanlı pilav, sebzelerle pişirilen pilavlar içinde sevilen bir tariftir. Özellikle patlıcanın en lezzetli olduğu yaz dönemlerinde bu pilav tarifini sıkça yapabilirsiniz. Patlıcanın vücudunuz için yararlı bir sebze olduğunu dikkate alarak, yemeklerinizde ona yer vermelisiniz. Sinirleri yatıştıran, kalp çarpıntılarını gideren, vitamin ve mineral açısından zengin bir sebzeyle hazırlayacağınız pilav hem hafifliğiyle hem de lezzetiyle beğeninizi kazanacaktır.
Pilav yapımında kullanacağınız pirincin kaliteli olması, pişirme öncesinde ılık suyla kabartılması ve pilavın verilen ölçülerde pişirilmesi patlıcanlı pilavın lezzetini etkileyecektir. Şimdi isterseniz ölçülerimize göre pilavı hazırlamaya başlayalım.

Patlıcanlı pilav için gerekli olan malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet kemer patlıcan
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeterince tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Birkaç dal maydanoz
  • Birkaç dal taze nane
  • 2 su bardağı su
  • Kızartma için yağ
  • 1 adet et bulyon

Patlıcanlı pilav nasıl yapılır?


Pilavı hazırlayabilmek için pirinçleri yıkayın ve kabarması için ılık suyun içine koyun. İçine çok az tuz atın. Pirincin bu şekilde en az yarım saat beklemesi gerekiyor. Şimdi patlıcanların kabuklarını uzunlamasına alacalı soyun. Bunları hafif tuzlanmış suyun içinde bekletin.
Böylece patlıcanların acı suyu gidecektir. Daha sonra patlıcanları sudan çıkararak, küçük küp şeklinde doğrayın. Tavanızı içinde kızartma yağıyla birlikte ateşe koyun. İçindeki yağ kızınca, burada patlıcanları kızartın. Kuru soğanları küçük yemeklik şekilde doğrayın. Domatesleri ise rendeleyin. Tencerenin içinde sıvı yağı ve tereyağını koyarak kızdırın. Doğramış olduğunuz kuru soğanları burada pembeleştirin. Üzerine rendelenmiş domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin. Pirinçlerin suyunu süzerek, tencereye koyun. Burada pirinçleri de kavurun. Daha sonra tencereye 2 bardak suyu ve et bulyonu ilave edin. Ocağın altını kısarak, pilavın pişmesini sağlayın. Suyunu çeken pilavı ocaktan alın. İçine kızarttığınız patlıcanları ve doğradığınız maydanoz ile taze naneyi ilave ederek karıştırın. Tencerenin ağzına temiz bir bez koyarak demlenmesini sağlayın. On dakika demlenen pilavı konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
22.01.2024 01:03:51
Patlıcanlı Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Patlıcanlı Pilav Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Patlıcanlı Pilav"
İyi günler, geçen gece eşimle birlikte bir kutlama nedeniyle restoranta yemeğe gittik orada yediğimiz yemeklerden birisini çok beğendik bu yemeğin ismi patlıcanlı pilav, ben de eşimde ilk defa yiyorduk ve tadı ciddi anlamda güzel çok sormama rağmen garsonlar tarifi veremeyecklerini söylediler, acaba bu yemeğin tarifini bilen birisi yardımcı olabilir mi?
Kübra . 04.11.2018 21:58:06

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024