Pilav Tarifleri

Pilav tarifleri seçeneği ile özel akşam davetlerinizde sulu yemeklerinizin yanına enfes pilavlar hazırlayabilirsiniz. Özellikle pilav yapmayı bilmeyen veya farklı tarifler arayan kişiler için hazırlanmış ayrıntılı pilav tarifleri sayesinde pilav yapmak hiç de zor olmayacak.

Uludağ Pilavı Malzemeleri

  • 3 su bardağı Osmancık pirinç
  • 100 gr margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 çay fincanı kestane
  • 1 çay fincanı haşlanmış kuşbaşı et eti
  • 2 tane kesme şeker
  • 1 çak kaşığı tarçın
  • 1 şeker kaşığı yeni bahar
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tane incecik doğranmış havuç
  • 1 tane portakal
  • 1 şeker kaşığı karabiber ve tuz

Uludağ Pilavı Nasıl Yapılır?


Öncelikle pirinçlerimizi derin bir kabın içerisine alalım ve üzerine bir litre kaynar su ve 1 yemek kaşığı tuz ilavesi yapıp bekletelim. Bu aşamada pirinçlerin 10-15 dakika kadar beklemesi gerekir. Verilen süre içerisinde beklemiş olan pirinçleri süzgecin içerisine alalım ve üzerine su ilavesi yapıp birkaç kere yıkayalım. Ardından pilav tenceresinin içerisine önce sıvıyağ, arkasından margarin ilavesi yapıp eritelim. Yağlar rengini değiştirince içerisine yıkadığımız pirinçleri ilave edelim ve kavurma aşamasına geçelim. Sürekli karıştırarak kavurduğumuz pirinçlerin içerisine tavada pişirilmiş ve ayıklanmış kestaneleri ilave edip kavurma işlemine devam edelim. Devamında kestanelerin yanına haşlanmış eti, havucu ve tuzu ilave edip bir iki karıştıralım ve üzerini geçecek kadar kaynar su ilavesi yapıp tencerenin kapağını kapatalım.
Yaklaşık 20 dakika kadar pilavımızı kısık ateşin üzerinde pişirelim ve piştikten sonra kapağını 5 dakika kadar açmayalım. 5 dakika sonra tencereyi tezgâhın üzerin alalım ve baharatlar ile rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip karıştıralım. İçerisi derin bir kalıp veya kâse alalım ve pilavı içerisine boşaltalım. Ardından servis tabağının üzerine ters çevirerek dağ şeklini verelim ve sofradaki yerine ulaştıralım.

Afiyet olsun.

Perde Pilavı Malzemeleri

  • 3 su bardağı Osmancık pirinç
  • 1 tane orta boy tüm tavuk
  • 1 su bardağı badem
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3,5 su bardağı tavuk suyu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 tane kesme şeker
Hamuru için
  • 3 su bardağı elenmiş un
  • 4 yemek kaşığı margarin
  • 3 tane yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 fiske tuz
Perde Pilavı Nasıl Yapılır?

Osmancık pirincimizi önce suyun altında yıkayalım ve ardından üzerine tuz ile sıcak su ilavesi yapıp bekletelim. Ardından tavuğu temizleyelim ve akan suyun altında iyice yıkayıp tencerenin içerisine alalım. Tavuğun üzerine sıcak su ilavesi yapalım ve tencerenin ağzını yarım kapatıp haşlamaya bırakalım. Haşlanmış olan tavuğu tencereden alalım ve soğuması için biraz bekletelim. Tavuk soğuması için bekletilirken bizde bu arada boş durmayalım ve hamurun yapım aşamasına geçelim. Unu öncelikle yoğurma kabına boşaltalım ve orta kısmını çukur şeklinde açalım. Açtığımı kısma verilen malzemeleri ekleyelim ve yoğurmaya geçelim. Hamurun kıvamı biraz sert olacaktır bu aşamada kıvamını açmak için su kullanmamanız gerekir. Hamurun yoğrulma aşaması bitince buzdolabına kaldıralım ve dinlenmesi için beş dakika kadar bekletelim. Bu arada bademleri küçük bir tencerenin içerisine sıcak su ilavesi ile alalım ve kaynatalım. Kabukları çatlayıp dağılmaya başlayınca bademleri sudan çıkartalım ve kabuklarını soyalım. Pilavın pişeceği kalıbın içerisini margarin ile iyice yağlayalım ve bademleri güzel bir şekil oluşturarak yağların üzerine yapıştıralım. Dinlenmiş olan hamuru buzdolabından alalım ve merdane ile açalım. Bu aşamada kullanacağınız kalıbın büyüklüğü çok önemli. Ama siz ne olur ne olmaz hamuru biraz büyük açın ve kalıbın içerisine yerleştirin.

Kuru soğanı ince kıyım olacak şekilde doğrayıp bir tencerenin içerisine alalım ve yağ ilavesi ekleyip kavurmaya başlayalım. Soğanların üzerine ayıklanmış bademleri ve yıkanmış pirinçleri ekleyip kavurma işlemini beş dakika kadar sürdürelim. Devamında soğumuş olan tavuğu didikleyin ve pirinçlerin içerisine alıp 2 dakika daha kavuralım ve ardından sıcak tavuk suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. 10 dakika kadar suyu çekmesi için pilavın kapağını açmayalım ve piştikten sonra hafif ılıması için bekletelim. Ilımış olan pilavı hamurun içerisine boca edelim ve kenarlara taşan hamuru da orta birleştirip tencereyi fırına gönderelim. Fırın içerisine hamurun etrafı kızara dek pilavı pişirelim ve ardından servis tabağının üzerine ters çevirip kalıbın içerisinden perde pilavımızı dikkatli bir şekilde çıkartalım ve şeklini bozmadan sunum yapalım.

Asya Pilavı Malzemeleri
  • 3 su bardağı pirinç
  • 200 gr kuşbaşı doğanmış et
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tane havuç
  • 2 tane domates
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Asya Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle pirinçleri sıcak suyun altında rengi değişene dek yıkayalım ve ardında kaynar suyun içerisinde 10 dakika kadar bekletelim. Pirinçler suda beklerken biz de bu arada pilavın pişeceği tencerenin içerisine yağı ekleyelim ve ardından ince kıyım yapılmış soğanları ilave edip hafif şekilde kavuralım. Sonrasında soğanların yanına eti de ilave edelim ve kavurma işlemini bir müddet daha sürdürelim. Akabinde etlerin yanına uzun, uzun doğranmış havucu, kuşüzümünü ve küp doğranmış domatesleri ekleyip biraz daha kavuralım ve arkasından sıcak su ilavesi yapıp etlerin pişmesini sağlayalım. Etler yeteri kadar pişince sıcak suda bekleyen pirinçleri ve tencerenin üzerine alalım ve karıştırmadan pirinçlerin üstüne geçecek kadar sıcak su ekleyelim ve bu şekilde pişmeye bırakalım. Pirinçler pişince ocağın altını kapalım ve tencereyi bir beze sarıp 10 dakika kadar bekletelim. Ardından dinlenmiş olan Asya pilavımızı servis tabaklarına alalım ve sunum yapalım.

Afiyet olsun.
21.01.2024 02:59:20
Pilav Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pilav Tarifleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Pilav Tarifleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024