Pilav Üstü Tavuk

Pilav Üstü Tavuk, bu yazımızda; ülkemizin bütün yörelerine ait tüm mutfakların vazgeçilmez lezzeti, çok sevilen bir yemek olan“Pilav Üstü Tavuk” yemeğini pişirmeye çalışacağız. Bunun için önce bize lazım olacak malzemeleri, daha sonra da tarifini vereceğim.

Pilav Üstü Tavuk İçin Malzemeleri


<
/div>

Tavuk için

  • Bir tavuk göğsü
  • Bir kuru soğan
  • İki yeşil biber
  • Bir miktar kırmızı biber
  • Bir miktar karabiber
  • Bir miktar kekik
  • Yeteri kadar tuz
  • Bir tatlı kaşığı salça
  • Zeytinyağı

Pilav için

  • Bir su bardağı dolusu iri bulgur
  • İki su bardağı kadar tavuk suyu
  • Bir tatlı kaşığı miktarı biber salçası
  • İki yemek kaşığı arpa şehriyesi
  • Yeteri kadar tuz
  • İki yemek kaşığı Zeytinyağı
Pilav Üstü Tavuk Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk göğsünü düdüklü tencere içine koyup, Üstünü aşana dek su koyun, bir çay kaşığı tuz atın. 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan indirip, ılımaya bırakılır. Biraz soğuyan tavuk göğsü eti ince ince didiklenir. Pilav tavasına bir miktar zeytinyağı koyun, önceden halka şeklinde doğranıp hazırlanan soğan ile biberleri sote yapın. Karabiber, kekik ve salça eklenir, karıştırılır. Hazırda bekleyen tavuk etlerini ekleyip, 5 dakika daha sote edip, tuzunu koyun, ocağın altını kapatın.

Pilavın yapımı için tencereye üç yemek kaşığı zeytinyağı koyulur, önce şehriyeleri, rengi hafif olarak değişinceye kadar karıştırarak kavrulur, bulgur ve sonra salçayı koyup, hepsini birlikte 2-3 dakika kadar tencere içinde kavrulur.
Kavurma işleminden sonra iki bardak tavuk suyu konulur, pişirmeye bırakılan pilav, suyunu çekene kadar pişirilir. Damak zevkinize göre tuz atıp, ocağın altını kapatın. Suyunu çektikten sonra pişen pilavı, ocağın altını kapatıp on beş dakika kadar dinlenmeye bırakılır.

Pilav Üstü Tavuk yemeğimiz de son hazırlık olarak, öncelikle küçük ve yuvarlak bir cam kâsenin tabanına pişirilerek didiklenen tavuk koyulur, sonra da bu tavuğun üzerine bulgur pilavını yayılır. Servis tabağına konulurken, cam kâsenin tersini çevirerek servis yapılır. Damak zevkinize göre yaptığınız bu yemek için kendinizi kutlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 15:58:20
Pilav Üstü Tavuk ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pilav Üstü Tavuk Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Pilav Üstü Tavuk"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024