<
/div>
Tavuk için
- Bir tavuk göğsü
- Bir kuru soğan
- İki yeşil biber
- Bir miktar kırmızı biber
- Bir miktar karabiber
- Bir miktar kekik
- Yeteri kadar tuz
- Bir tatlı kaşığı salça
- Zeytinyağı
Pilav için
- Bir su bardağı dolusu iri bulgur
- İki su bardağı kadar tavuk suyu
- Bir tatlı kaşığı miktarı biber salçası
- İki yemek kaşığı arpa şehriyesi
- Yeteri kadar tuz
- İki yemek kaşığı Zeytinyağı
Pilav Üstü Tavuk Nasıl Yapılır?
Öncelikle tavuk göğsünü düdüklü tencere içine koyup, Üstünü aşana dek su koyun, bir çay kaşığı tuz atın. 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan indirip, ılımaya bırakılır. Biraz soğuyan tavuk göğsü eti ince ince didiklenir. Pilav tavasına bir miktar zeytinyağı koyun, önceden halka şeklinde doğranıp hazırlanan soğan ile biberleri sote yapın. Karabiber, kekik ve salça eklenir, karıştırılır. Hazırda bekleyen tavuk etlerini ekleyip, 5 dakika daha sote edip, tuzunu koyun, ocağın altını kapatın.
Pilavın yapımı için tencereye üç yemek kaşığı zeytinyağı koyulur, önce şehriyeleri, rengi hafif olarak değişinceye kadar karıştırarak kavrulur, bulgur ve sonra salçayı koyup, hepsini birlikte 2-3 dakika kadar tencere içinde kavrulur.
Kavurma işleminden sonra iki bardak tavuk suyu konulur, pişirmeye bırakılan pilav, suyunu çekene kadar pişirilir. Damak zevkinize göre tuz atıp, ocağın altını kapatın. Suyunu çektikten sonra pişen pilavı, ocağın altını kapatıp on beş dakika kadar dinlenmeye bırakılır.
Pilav Üstü Tavuk yemeğimiz de son hazırlık olarak, öncelikle küçük ve yuvarlak bir cam kâsenin tabanına pişirilerek didiklenen tavuk koyulur, sonra da bu tavuğun üzerine bulgur pilavını yayılır. Servis tabağına konulurken, cam kâsenin tersini çevirerek servis yapılır. Damak zevkinize göre yaptığınız bu yemek için kendinizi kutlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.