Pirinç Pilavı

Pirinç pilavı, yemeklerde ana yemeğin yanında sunulan sevilen bir yardımcı yemektir. Hatta bazı yörelerde pilavın içine katılan malzemelerle ana yemek olarak bile tüketilmektedir. İyi bir pilav pişirebilmek için, öncelikle verilen tarife uymak gerekir. Pirinç verilen ölçülerle pişirildiğinde tane tane ve lezzetli bir pilava dönüşür. İyi bir pilav hem pişme suyunun ayarlanmasıyla hem de içine konulan yağın yeterli miktarda olmasıyla belirlenir.
İyi pişmiş olan bir pilav, yenilecek yumuşaklığa sahip olmalı, taze pişmiş olmalı ve dişe gelecek sertlikte olmalıdır. Pilav pişmeli ama lapa olmamalıdır. Bekleyen bir pilavı ısıtmak zorunda kalırsanız, bunu karıştırmadan mümkünse buharda ısıtmalısınız. Pişmiş olan pirinçleri karıştırırken kırılmalarına sebep olabilirsiniz. Bu karıştırma işlemini pişirirken de yapmamalısınız. Bu nişastalı olan pirinçlerde, nişastanın açığa çıkıp pirinçlerin birbirine yapışmasına sebep olur. Bu nedenle pilav kolay pişirilen bir yemek olmasına rağmen, istediğimiz gibi olması için, bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir. Bu kuralları dikkate alarak, şimdi birlikte güzel bir pirinç pilavı hazırlayalım.

Pirinç pilavı için gerekli olan malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak et suyu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeterince tuz

Pirinç pilavı nasıl yapılır?


Güzel bir pilav yapmak için pirinçleri önce akan suyun altında yıkamalısınız. Yıkarken hassas davranmalı, pirinçlerin kırılmasını önlemelisiniz.
Daha sonra pirinçleri içine biraz tuz koyduğunuz ılık suyun içinde kabartmalısınız. Pirinçleri bu şekilde en az yarım saat tutmalısınız. Daha sonra uygun bir pilav tenceresinin içinde tereyağını eritmelisiniz. Suyun içinde bekleyen pirinçleri süzmeli ve tencerenin içine almalısınız. Burada pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmalısınız. Kavurma işleminden sonra, pirinçlerin içine koyacağınız et suyu mutlaka sıcak olmalıdır. Et suyuyla birlikte pilavın içine tuzu ilave edin. Ateşin altını kısarak, pirinçlerin suyunu çekmesini bekleyin. Pirinçler göz göz olduktan sonra ateşin altını kapatın. Tencerenin üzerine temiz bir bez örterek, pilavın en az on dakika dinlenmesini sağlayın. Daha sonra pilavı sıcak olarak servis edin. Yanında et, tavuk ve sebze yemekleriyle birlikte, pilav güzel bir ikili oluşturacaktır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 22:16:48
Pirinç Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pirinç Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Pirinç Pilavı"
Akşama misafirim var ve ana yemeğin yanında pirinç pilavı yapmayı düşünüyorum. Fakat pirinç pilavı nasıl yapılır bilmiyorum. Pirinç pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Ve pirinç pilavı nasıl yapılır?
Şule . 06.09.2018 12:21:21

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024