Sade Pilav Tarifi

Sade pilav tarifi; yapmak kolay gibi görünse bile sandıkları kadar kolay değildir. Pilavın ayarını tutturmak, onu istenilen ayarda pişirmek hiç de kolay bir iş değildir. Özellikle de pilav seven yakınlarınız varsa. Özellikle çocukların pilava ne kadar düşkün olduğunu hepimiz biliyoruz. Ana yemeklerde mutlaka pilav olmazsa doymam diyen bir eşiniz de varsa işiniz biraz zor.
Pilavları normalde şehriyeli veya sebzeli bazen de tavuklu tercih ederiz. Ama bazı yemeklerin yanında sade pilav şart oluyor. Yanına yapacağınız birçok çeşit yemekle harika sofralar açabilirsiniz. Misafir ağırlarken, özel günlerde ve davetlerin olmazsa olmazıdır pilav. İsterseniz hemen tarife başlayalım. Elinize hemen bir kâğıt kalem alıp tarifi yazmaya başlayın. İşte malzeme listesi.

Sade pilav tarifi için gerekli olan malzemeler

  • 1-2 yemek kaşığı kadar tereyağı veya margarin
  • 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • 1 su bardağı kadar baldo pirinç
  • 1,5 su bardağı kadar sıcak su (Tavuk ya da et suyu daha lezzetli olmasını sağlar)
  • Biraz tuz damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz

Sade pilav tarifi nasıl yapılır?


Pilavınızı başlamadan önce ellerimizi iyice yıkıyoruz ve başlıyoruz. Şimdi, orta boy büyüklükte bir tava alıp ocağın üzerine koyun ve içine hiç zaman kaybetmeden tereyağını koyun ardından sırayla zeytinyağını da koyup eritin. Sonra iyice pirinçleri yıkayıp ovalayın ki içinde bulunan nişasta tamamen gitsin.
Yıkayıp suyunu iyice süzdükten sonra eriyen yağın içerisine koyun ve karıştırın. Sürekli karıştırır vaziyette olun ki pirinçler eşit olarak kavrulsun. Bu sırada tuzunu da koymayı unutmayın yoksa pirinçler kırılma yapabilir. İyice kavurduktan sonra üzerine evde hazırladığınız et ya da tavuk suyunu kaynatıp sıcak bir şekilde dökün. Eğer evde et suyu yoksa tablet kullanarak et ya da tavuk tadını verebilirsiniz. Suyunu ilave ettikten sonra pilavın ağzını kapatın ve pişmeye bırakın bu esnada mümkün olduğunca kapağını açmayın ve karıştırmayın. Pirinçler suyunu tamamen çektikten sonra ocağın altını kapatın ve 5-6 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Bu sırada pilavın ağzını açın ve tavanın üzerine bir havlu kâğıt kapatın. Bu pilavın terini alıp üzerine damlamadan güzel bir şekilde demlenmesini sağlayacaktır. Dinlendikten sonra pilavınızı sıcak olarak servis yapın Hepinize şimdiden afiyet olsun.
19.01.2024 14:05:51
Sade Pilav Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sade Pilav Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Sade Pilav Tarifi"
iyi günler. Ben pilavı çok seven bir kişi olarak daha güzel ve etkili pirinç pilavı yapmak istiyorum. Bu yüzden sade pilav yapmak da tercihlerimin arasındadır. Yenilebilir ve herkesçe beğenilecek sade pilavı yapmak için neler yapmam gerekir. Bu yemek türü hakkında sizin püf noktanız var mıdır?
Gizem Tuğçe . 25.09.2018 09:35:52

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024