İlk olarak orta boy kuru sağan alıp kabuğunu güzelce soyun. Kabuğu soyulmuş soğanı küp şeklinde doğrayın. Sonra bir tencere içerisine üç yemek kaşığı zeytinyağı koyup ocağın altını açın. Küp şeklinde doğranmış kuru soğanı tencere içerisine atıp rengi pembemsi bir kıvam alıncaya kadar kavurun. Sonra bir baş sarımsağın kabuklarını soyun. Kabukları soyulmuş olan sarımsakların hepsini tencereye ilave edip soteleyin. Bir su bardağı kadar pilavlık bulguru güzelce yıkayın. Bir su bardağı kadar yıkanmış pilavlık bulguru da tencerenin içerisine ilave edin. Üç dakika boyunca sürekli karıştırarak tüksek ateşte kavurun. İçerisine tereyağı su karabiber ve tuz da ekleyip yüksek ateşte kaynayana kadar bırakın.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kısık ateşe getirip kapağını kapatın. Bulgur ideal yumuşaklığa gelinceye kadar pişirmeye devam edin. İdeal kıvama gelince servis tabağına koyun. Üzerini taze kekik ve karabiberle süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.