Sebzeli Bulgur Pilavı

Sebzeli bulgur pilavı, tarifini beğeneceğinizi düşünüyoruz. Bulgur pilavının malzemelerini zenginleştirerek, bu tarif gibi daha besleyici ve lezzetli bir pilav hazırlayabilirsiniz. Bulgurun faydalarının yanında sebzelerin yararlı özelliklerini pilavınızın içine katmış olursunuz. Özellikle yaz aylarında arzu ettiğiniz sebzelerle pilavı çeşitlendirebilir, farklı lezzetler yaratabilirsiniz.
Ana yemeklerin yanında ve tek başına tüketilen pilav çeşitleri sofraların vazgeçilmez yiyecekleri arasındadır. Özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanında aranan besinlerdir. Yaşamınızda değişiklik yapmak istediğinizde pirinç pilavının yerine tercih edeceğiniz bulgur pilavı sağlıklı olmanıza yardımcı olacaktır. İyi ve lezzetli bir bulgur pilavı pişirmek için verilen ölçülere uymanız pilavı taze ve sıcak olarak tüketmeniz gerekir. Bulgur pilavı pişirirken pirinç pilavında olduğu gibi ister kavurma ister suyun içine koyma yöntemini kullanabilirsiniz. Pilavın içine koyacağınız su ölçüsü de 1 bardak bulgur için, 2 bardak su olmalıdır. Sizlere bugün hazırladığımız sebzeli bulgur pilavını kolay bir şekilde pişirebilirsiniz. Dilerseniz birlikte pilavımızı hazırlamaya başlayalım.
Sebzeli bulgur pilavı için gerekli olan malzemeler
  • 2 su bardağı kalın taneli pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 4 adet çarliston biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1
    adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 100 gram kültür mantarı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 küçük konserve haşlanmış mısır
  • 1 adet et bulyon
  • Yeteri kadar tuz ve kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
Sebzeli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Pilavımızı hazırlamak için önce sebzeleri yıkayarak istediğimiz boyutlara getirmemiz gerekiyor. Önce çarliston biberleri ortadan bölerek içindeki çekirdekleri ve beyaz kısımlarını temizleyelim. Kırmızı bibere de aynı işlemi uygulayalım. Çarliston biberi ve kırmızı biberi küçük olarak doğrayalım. Kuru soğanı da aynı şekilde yemeklik doğrayalım. Kullanacağımız pilav tenceresinde sızma zeytinyağını ve tereyağını koyup kızdıralım. İçine doğramış olduğumuz kuru soğanı ve biberleri atalım. Bunları bir süre kavurduktan sonra domates ve biber salçasını ilave ederek, salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım. Bu sırada konserve mısırı süzgeçte süzerek bol suda yıkayalım. Mısırları tenceredeki malzemenin içine atalım. Malzemeler kavrulurken kabuklarını soyduğumuz domatesleri küp biçimde doğrayalım. Bunları da tenceredeki malzemelerle buluşturalım. Domatesler suyunu çekerken mantarları yıkayarak ince bir şekilde dilimleyelim. Bunları da tencerenin içine atalım. Şimdi bulgurumuzu ayıklayıp yıkayarak tencerenin içine koyalım. Kısa bir süre kavurduktan sonra içine sıcak suyunu ilave edelim. Malzemelerin içine tuzu, baharatları ve et bulyonu koyarak ocağın altını en kısığa getirelim. En son olarak pilavı karıştırarak ağzını kapatalım. Suyunu çeken pilavın üzerine bir kâğıt havlu ya da temiz bir bez koyarak demlenmeye bırakalım. 10 dakika kadar demlenen sebzeli bulgur pilavını konuklarınıza sıcak olarak ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 15:22:48
Sebzeli Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sebzeli Bulgur Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sebzeli Bulgur Pilavı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024